© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Το αναστάσιμο πανηγύρι της Χρυσοπηγής στο προάστιο του Μπόχαλη Ζακύνθου


  Σήμερα το πρωί 














Μια από τις πιο γραφικές στιγμές της ζακυνθινής Λαμπρής είναι -δίχως άλλο- το πανηγύρι της Χρυσοπηγής στο προάστιο του Μπόχαλη Ζακύνθου, κάθε Νια Παρασκευή, επί τη εορτή της Ζωοδόχου Πηγής. Μετά την Αρχιερατική Λειτουργία λιτανεύεται στ' ανοιξιάτικα καντούνια της κωμόπολης η υψηλής καλαισθησίας περίπυστη εικόνα της Χρυσοπηγής. Ο ήλιος θωπεύει αγαπητικά τους προσκυνητές, ενώ οι μυρωδιές από τους κήπους και τις ολάνθιστες γλάστρες δημιουργούν ανάταση ψυχών, τα δε αναστάσιμα ψάλματα (εκφραζόμενα απαράβατα πάντοτε κατά το ζακύνθιο ψαλτικό ύφος) "αναγκάζουν" σε συμμετοχή στο Μυστήριο της εκ νεκρών Εγέρσεως του Θεανθρώπου!

Στη σημερινή ηλιόλουστη και καθ' όλα επιτυχημένη εορτή προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, ενώ -κατ' ανάθεσιν εκείνου- ομίλησε ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας, με θέμα "Η μία και μοναδική ευκαιρία", που εσείς μπορείτε ν' αναγνώσετε εδώ.


  Σήμερα το απόγευμα 







Φωτογραφίες: Νίκος Κεφαλληνός, Σπύρος Νέγκας, Π.Κ.

3 σχόλια:

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Πράγματι η σημερινή ημέρα προσέφερε μία μέθεξη στις αισθήσεις.
Η όμορφη Ιερή Εικόνα να ανηφορίζει ανάμεσα στα ολάνθιστα περιβόλια με συνοδεία Αναστάσιμων ψαλμωδιών και ο ανοιξιάτικος ήλιος σαν κορώνα πάνω απο την καθέδρα της.
Νάμαστε καλά και του Χρόνου να την ξανασυνοδεύσουμε.

kiki είπε...

Για 1η φορά κι εγώ πήγα εκεί!

Haris Tortorelis είπε...

Υπέροχες εικόνες.
Χρόνια πολλά και του χρόνου να είστε καλά.

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails