© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Για τις "Καμένες Πεταλούδες" μου


Παίρνω το θάρρος για μιαν είδους "αυτοδιαφήμιση", αλλά η χαρά μου χρειάζεται να μοιρασθεί με τους Φίλους του ΙΣΚΙΟΥ μας: Κρατώ από χθες (για τελικό έλεγχο) το πρώτο βιβλιοδετημένο αντίτυπο της συγκεντρωτικής έκδοσης των ταπεινών ποιητικών βιβλίων μου, με γενικό τίτλο "ΚΑΜΕΝΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ. Ποιήματα 1979-2009".

Την έκδοση ανέλαβε εξ ολοκλήρου και δωρεάν ο Εκδοτικός Οίκος Αντώνη Σταμούλη της Θεσσαλονίκης, εντάσσοντάς την στη λογοτεχνική σειρά "επί-γνωση". Ο κύριος Σταμούλης, εραστής της Ποίησης και του Ωραίου, πάσχισε με τους καλούς συνεργάτες του (και το κατόρθωσε) να βγει κάτι Καλό και Ποιοτικό! Τον ευχαριστώ από καρδιάς!

Υπερτονίζω τη λέξη ΔΩΡΕΑΝ, δεδομένου ότι συνήθως οι Εκδότες επιχειρούν να... γδάρουν οικονομικά τους ποιητές, εφόσον και η Ποίηση δεν πολυδιαβάζεται στην πεζότατη εποχή μας. Εάν προσθέσετε την τόσο επίφοβη περιρρέουσα οικονομική κρίση, τότε θα κατανοήσετε την δυσεύρετη Καλότητα του Εκδότη μου, ο οποίος, όχι μόνον εμπιστεύτηκε τη σμικρότητά μου στην Τέχνη του Λόγου, αλλά έκαμε εκδοτικά ό,τι καλύτερο μπόρεσε!

Η Αγγελική Κοκονάκη, καθηγήτρια Ψηφιδωτού στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας, παρεχώρησε δύο έργα της για να κοσμηθεί ο Τόμος. Ένα για την αρχή του βιβλίου και ένα για το εξώφυλλο (κουβερτούρα).

Ο Τόμος, 464 σελίδων, είναι πανόδετος κατά βάσιν, αλλά θα επενδυθεί με κουβερτούρα, που δεν έχει τυπωθεί ακόμη, αλλά εσείς την βλέπετε στην παρακάτω φωτό.

Όπως κατανοείτε, αγαπητοί Φίλοι μου, το εκδοτικό εγχείρημα νομίζω ότι πρέπει να υποστηριχθεί, όχι βεβαίως για εμέ, αλλά για τον ευγενέστατο Εκδότη, ο οποίος δεν αντιμετώπισε με φειδώ το εγχείρημα, αλλά έκαμε τα πάντα υπέρ της ίδιας της Ποίησης!!!

Ευελπιστούμε το έργο να βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία στα μέσα Ιουλίου. Όσοι ενδιαφέρεσθε, αναζητήστε το ή επικοινωνήστε με τον Εκδοτικό Οίκο Αντ. Σταμούλη, ως εξής: Τηλ. 2310264748, 2310900777, 6946461460 ή με e-mail: anstamoulis@hotmail.com

Ευχαριστώ όλους από καρδιάς
π. Π.Κ.

8 σχόλια:

Daniel είπε...

Με μεγάλη συγκίνηση "κρατώ" στα χέρια και...ξεφυλίζω το το καινούριο σου Έργο!!! Συγχαρητήρια Πολλά κι εγκάρδιες ευχές! Να είναι καλοτάξιδο και να βρει τη θέση του εκεί που ταιριάζει. Συγχαρητήρια και στον Εκδότη,άξιος ο κύριος Σταμούλης, προφανώς αναγνωρίζει την ποιότητα και εύγε του. Να είσαι σίγουρος, όμως, αγαπητέ μου πάτερ Παναγιώτη πως θα εκτιμηθεί και αποζημιωθεί ηθικά και υλικά για τη γενναία του πράξη.
Με πολλή-πολλή αγάπη,
δ.μ.τ.

Μαρία Σ είπε...

Χαίρομαι τόσο πολύ για Σας.
Δημιουργείτε και βλέπετε τα δημιουργηματά σας - παιδιά σας ,να πηγαίνουν κοντά στους ανθρώπους και να τους χαρίζουν στιγμές μεγαλωσύνης.
Και στα ανώτερα.

panagiotisandriopoulos είπε...

Χαίρω χαράν μεγάλην, αγαπητέ μου Π.Κ. επί τη εκδόσει των μέχρι τούδε απάντων σου.
Είναι το καλύτερο δώρο για μας τους φίλους σου, αλλά καθίσταται και το καλύτερο δώρο μας για τους δικούς μας φίλους.
Την εποχή της κρίσης μια ποιητική έκδοση σαν κι αυτήν προσλαμβάνει εξαιρετικές διαστάσεις!
Και στην επόμενη εικοσαετία με υγεία!

Anastasios είπε...

Μια ζωή Ποίηση! Μια ζωή Ποιότητα!

Ευχές πολλές, θερμές και εγκάρδιες για επιτυχίες και εμπνεύσεις πάντοτε!

annatsoukalakoufou είπε...

Σας συγχαίρω ,πάτερ μου ,για τον εκδοτικό άθλο σας ,ειλικρινά χαίρομαι που θα αποκτήσωμε το σύνολο των ποιημάτων σας σε ένα τόμο.Καλοτάξιδο το βιβλίο σας .Σε μένα θα είναι πιο εύκολο να το προμηθευτώ, λόγω κατοικίας στη Θεσσαλονίκη.Ξεκίνησαν και οι διακοπές στην Χαλκιδική.Πηγαινοερχόμαστε Θεσσαλονίκη Χαλκιδική και τάνάπαλιν. Ελπίζω αργότερα να φανούμε στην αγαπημένη μας Ζάκυνθο.Με βαθειά εκτίμηση , ΑνναΤσουκαλά- Κουφού.

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Σ αυτή την "στεγνή" εποχή που βιώνουμε διαφαίνεται ως όαση η έκδοση αυτή.
Σας εύχομαι ολόψυχα καλοτάξιδο, όσο για μας νάναι κιβωτός ευδαιμονίας για ανάκαμψη του πνεύματος.
Είμαστε όλοι εδώ να συμμεριστούμε την χαρά σας και να απολαύσουμε τη συλλογή σας.
Με την διαρκή μου εκτίμηση
Χαρά

Παύλος Φουρνογεράκης είπε...

Συλλογική χαρά για την τριαντάχρονη συλλογή σου. Ευχόμαστε να ξαναγεμίσει το δάσος πεταλούδες, πολύχρωμες κι ελκυστικές. Σαν την έκδοση του Σταμούλη κι άλλες ν΄ακολουθήσουν, λυτρωτικά ποιητικές στην καμμένη γη μας.....

Παύλος

Αριάδνη είπε...

Πολλά Συγχαρητήρια!!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails