© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Στην αγκαλιά της άγριας φύσης στο S'Dudla Safaris [1]

   Σήμερα στη σαβάνα του Thabazimbi - South Africa  

Ξημέρωμα (ή εξημέρωμα;) στη φάρμα S'Dudla Safaris.

Ο Ryno Potgieter, ο σκληροτράχηλος φαρμιέρης, λέει ότι πρέπει να ξεκινήσουμε. Ήδη είναι αργά. Τα ζώα τώρα αποτραβιούνται από το βλέμμα της μέρας. Εν τω μεταξύ, ανεβαίνει στο πεζούλι για να έχει καλύτερο σήμα στο γουόκι-τόκι του.

Πρώτη συγκλονιστική εμπειρία: οι Μπούφαλοι. Ζώα αργοκίνητα, μεγαλοπρεπή, μέχρι να τα πλησιάσεις... Την τελευταία στιγμή ορμούν και κατασπαράζουν. Θεωρούνται πιο επικίνδυνοι και από τα λιοντάρια. 

Η φύση σε όλη της την Αγριάδα. Δηλαδή, σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια. Ή, αλλιώς, στην πιο καλή της ώρα!

Ρωτώ τον έφιππο Έγχρωμο που με πλησιάζει, αν μπορώ να τον φωτογραφίσω κι εκείνος, όχι μόνον δέχεται, αλλά σηκώνει και το μισοκρυμμένο όπλο του, ώστε η πόζα να είναι καλύτερη. Βρε, τι είναι τούτο πάλι;;;

Ο Φρανσουά, ο άλλος μας οδηγός, φαρμιέρης και αυτός στη γειτονική -συνεργαζόμενη- φάρμα, μού εξηγεί ότι αυτό το δέντρο λέγεται figtree και από τον κορμό του ξεφυτρώνουν πολλά άλλα δεντρύλια και από αυτά άλλα! θαυμάσιο έεε;

Δυσκολεύομαι να φωτογραφίσω ένα τόσο μακρινό πουλί πάνω στα ηλεκτροφόρα σύρματα. Ο  Ryno όμως αναλαμβάνει. Στέκεται μακριά, σβήνει τη μηχανή του αυτοκινήτου, παίρνει τη μηχανή μου και ζουμ!

Η κοπέλα είναι η νταντά του νεογέννητου παιδιού (του τρίτου) του Φρανσουά. Εάν την λέγαμε "δούλα", δεν θα πέφταμε πολύ έξω... Με το στανιό απαντά στην καλημέρα μας... 

Ο Φρανσουά μού εξηγεί το πώς και το γιατί των άγριων φυτών.

Η φύση πλέκει εικόνες απίθανες. Δεν έχω την δύναμη να τις περιγράψω! Μόνον αποτυπώνω για Εσάς!

Αυτό το κακτοειδές -λέει ο Φρανσουά- είναι δηλητηριώδες. Οι παλαιότεροι κυνηγοί έμπηγαν στη "σάρκα" του τα βέλη τους και κατόπιν τα εκτόξευαν στα άγρια ζώα.

Εδώ οι υποτακτικοί Έγχρωμοι σέρνουν το καρότσι στον τόπο, ώστε να μεταφέρουν ένα τεράστιο ίλαν, που δολοφόνησε επιτηδείως ο Ryno... Θα σκεφτώ πολύ, εάν θα αναρτήσω τις φωτογραφίες του νεκρού ζώου... Προς το παρόν, Σάς καληνυχτώ από το καλυβόσπιτό μου!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

όπως έγραψα καισ την σχετική ανάρτηση της Κικής, απλώς, ΖΗΛΕΥΩ

VAD είπε...

Εκεί δεν τέλειωσε η αποικιοκρατία,έτσι;:)

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails