© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

"Ιερατική Ποίηση και Μουσική" στο 10ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής της Πάτμου


Σημείωμα και φωτογραφία του π. Π. Κ.

Από την πάντα έγκαιρα κι έγκυρα ενημερωμένη Ιδιωτική Οδό του φίλτατου Παναγιώτη Ανδριόπουλου πληροφορούμαστε το αναλυτικό Πρόγραμμα του φετινού 10ου Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής της Πάτμου (από 29 Αυγούστου έως 8 Σεπτεμβρίου 2010), που "ανθεί και λουλουδίζει" στα στιβαρά χέρια του υπεύθυνου αρχιμουσικού και συνθέτη Άλκη Μπαλτά, ο οποίος κυριολεκτικά δαπανάται στην όλη υπόθεση της παραγωγής και προσφοράς στον κόσμο ποιοτικού Πολιτισμού. Έτσι, έχει καταφέρει το ειδικό αυτό Φεστιβάλ να είναι πλέον θεσμός, ενώ πάμπολλοι να ταξιδεύουν ειδικά στο ιερό νησί, ώστε να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εβδομάδα των πολύ προσεγμένων και καλοστημένων Συναυλιών, οι οποίες αποπειρώνται (και καταφέρνουν) πρόσβαση στην Πνευματικότητα δια της ασφαλούς οδού της καλής Μουσικής!

Θα έχουμε την τιμή να συμμετάσχουμε μ' έναν τρόπο στο φετινό Φεστιβάλ. Από το γενικό Πρόγραμμα αλιεύουμε και Σάς μεταφέρουμε το απόσπασμα που μάς αφορά:

6η Συναυλία
Υπαίθριος χώρος Ιερού Σπηλαίου Αποκαλύψεως

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΜΟΥ ΜΕ ΜΑΕΣΤΡΟ ΤΟΝ ΑΛΚΗ ΜΠΑΛΤΑ

ΣΟΛΙΣΤ: Δάφνη Πανουργιά, Παναγιώτης Ανδριόπουλος (τραγούδι), Γιάννης Σαμπροβαλάκης (κλαρινέτο), Υβόννα Γκλίνκα (φλάουτο).

ΑΠΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιώργος Καραμίχος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Μεταξύ των μουσικών συνθέσεων των Μότσαρτ, Βιβάλντι, Μπαχ κ.ά. θα διαβαστούν ποιήματα ιερωμένων ποιητών (Παναγιώτης Καποδίστριας, Στυλιανός Χαρκιανάκης, Καθηγούμενος Αντίπας, Βασίλειος Θερμός κ.ά).
Θα ερμηνευτούν, επίσης, σε πρώτη εκτέλεση τραγούδια των Ελλήνων συνθετών Κωνσταντίας Γουρζή, Αλέξανδρου Μούζα, Ιάκωβου Κονιτόπουλου, Φίλιππου Τσαλαχούρη και Άλκη Μπαλτά. 

2 σχόλια:

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Μακάρι να μπορούσα να ήμουν εκεί..

Διονύσιος Β. Ποταμίτης (Σουμάκης) είπε...

Καλὴ φώτιση, πάτερ,ἂς πρεσβεύῃ ὁ Ἅγιος Γρηγόριος ὁ Θεολόγος νὰ ἔχετε ὅλοι σας!
Καὶ μὲ τὸ καλὸ νὰ ἐπιστρέψετε ἐσεῖς στὸ νησὶ τοῦ Ἁγίου μας!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails