© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Και μετά το Μόναχο, τι;;; ΠΑΤΜΟΣ!


Συνήθως, όταν κλείνει ένας κύκλος επιδόσεων (των όποιων επιδόσεων, μικρών ή μεγάλων), αναρωτιόμαστε τι θα επακολουθήσει. Tο κεφάλαιο της μελοποίησης στίχων μου για τη Βαυαρική Ραδιοφωνία έκλεισε αισίως και ήδη ετοιμαζόμαστε να πάμε γι' άλλες πολιτείες!!!

 Τα μέλλοντα συμβαίνειν ανακοινώνει στην Ιδιωτική Οδό του ο φύλακας άγγελός μου και φίλος της Ποίησης Παναγιώτης Ανδριόπουλος. Πρόκειται για μια σημαντική -θεωρώ- συνεργασία με τον Άλκη Μπαλτά, υπεύθυνο του παγκοσμίου φήμης Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής, που καλότυχα διοργανώνεται από δεκαετίας στην Πάτμο! Για να έχετε καλύτερη εποπτεία, αναδημοσιεύω το σχετικό δημοσίευμα Ανδριόπουλου!

π. Π.Κ.


ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ


Η χαρά μου είναι μεγάλη, αγαπητοί συνοδίτες, γιατί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής, που πραγματοποιείται για 10η χρονιά στην Πάτμο, στο νησί της Αποκάλυψης, θα κάνουμε την Ιερατική Ποίηση.

Ο σπουδαίος μαέστρος, συνθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Άλκης Μπαλτάς μετά το Τετράδιο του Πατριάρχη, που παρουσιάσαμε το 2006, αποφάσισε να προχωρήσουμε και σε μια πρωτόπυπη εκδοχή της Ιερατικής Ποίησης, που πρωτοανεβάσαμε στην Πάτρα το 2007. Τα μελοποιημένα από σύγχρονους έλληνες συνθέτες ποιήματα των ορθοδόξων κληρικών και μοναχών θα εναλλάσσονται με κομμάτια κλασικών συνθετών που θα υπομνηματίζουν, τρόπον τινά, την ανάγνωση των επιλεγμένων ποιημάτων.

Μεταξύ άλλων θα ακουστεί και η ζ' ωδή από τον Κανόνα τον Ωφελιμότατο του π. Παναγιώτη Καποδίστρια (συλλογή Της αγάπης μέγας χορηγός), την οποία έχουμε παρουσιάσει επανειλημμένως με το Πολύτροπον.

Το βίντεο που αναρτούμε εδώ είναι από την εκδήλωση του συνόλου στο Κέντρο Δικανικών Μελετών του καθηγητή Κώστα Μπέη στην Αθήνα (2.6.2009). Ερμηνεύει η σοπράνο Δάφνη Πανουργιά, με τον Τάσο Σπηλιωτόπουλο στο πιάνο ως "ισοκράτη". Διαβάζει ο Δημήτρης Καραδήμας.

Στην Πάτμο το συγκεκριμένο κομμάτι θα παρουσιαστεί από ορχήστρα, σε ενορχήστρωση του γνωστού μέλους από τον Άλκη Μπαλτά.

Περισσότερα για την Πάτμο προσεχώς.

2 σχόλια:

St. Panteleimon & St. Paraskevi Church είπε...

Επιτυχίες πολλές και καλές εύχομαι! Το Φως της εν Πάτμω Αποκάλυψης να καταυγάσει την ωραία εκδήλωση και να αναδείξει την άξια και βασιλική ιερατική ποίηση!

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Καλή Επιτυχία (που είναι σίγουρη!)

Εγώ "ζηλεύω" μόνο τα ταξίδια, κι όπου νάναι..

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails