© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Για τον μεγάλο σεισμό στην πόλη Christchurch της Νέας Ζηλανδίας / Powerful 7.4 quake hits New Zealand's South Island

Είναι πλέον παραδεκτό ότι οι bloggers δρουν ως άμεσοι πληροφορητές της σύγχρονης κοινωνίας, όπου και αν βρίσκονται, δίχως έξωθεν επηρεασμούς και αθέμιτες ιδιοτέλειες.
Σήμερα το πρωί η φίλη Artanis από την πόλη Christchurch της Νέας Ζηλανδίας, όπου ζει και δραστηριοποιείται μαζί με την οικογένειά της, μάς πληροφόρησε άμεσα κι έγκυρα, με φωτό και τα πρώτα στοιχεία από τον μεγάλο σεισμό που συνέβη στην πόλη της, ο οποίος εντέλει είναι μεγέθους 7,4 ρίχτερ.
Αντιγράφουμε τα σχετικά από το καλό ιστολόγιό της κι ευχόμαστε όλα να είναι κατ' ευχήν, δίχως απώλειες ή μεγάλα προβλήματα. Όσο γίνεται, τουλάχιστον. Η σκέψη μας συνοδεύει όλους τους πληγέντες.


Έκτακτη επικαιρότητα:

Στις 4.30 το πρωί, το Christchurch, το Ashburton και οι γειτονικές περιοχές, χτυπήθηκαν από σεισμό 7.1 ρίχτερ... Οι ζημιές είναι πολλές, αλλά δεν υπάρχουν νεκροί παρά μόνον ένας τραυματίας, σε σοβαρή κατάσταση... Το επίκεντρο βρισκόταν στην περιοχή Rakaia, 30 χλμ μακριά από το Christchurch...

Είμαστε όλοι καλά, το ρεύμα στο σπίτι επανήλθε 10 ώρες μετά την δόνηση... Η κυκλοφορία απαγορεύτηκε σε όλη την πόλη με ισχύ 12ώρου: 7 το απόγευμα απόψε, έως 7 το πρωί αύριο, λόγω των ισχυρών μετασεισμών και των φόβων για λεηλασίες στα κατεστραμμένα καταστήματα... Στη φωτό η κατεστραμμένη Κοπτική εκκλησία στην περιοχή του Edgeware...


Ακολουθεί πληροφόρηση από το Διαδίκτυο


4 σχόλια:

Artanis είπε...

Εν μέσω ισχυρών μετασεισμών, ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη.. Ετοιμάζω σχετικό ποστ, με φωτό...
Καλημέρα από την ξενυχτισμένη και ταρακουνημένη ΝΖ...

P. Kapodistrias είπε...

@ καλή μας Φίλη Αρτάνις,

Δεν κάναμε τίποτε ιδιαίτερο στον ΙΣΚΙΟ μας. Απλά μεταφέραμε στους φίλους την δική σου ανταπόκριση.

Καλή δύναμη. Η προσευχή μας Σάς συνοδεύει!!!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Μόλις τώρα ενημερώνομαι καθόσον σήμερα ι ΄Ισκιος είναι η πρώτη μου e-πίσκεψη,
Ο Θεός μαζί τους,

Μετ' ασπασμών τε και εναγκαλισμών

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Οι σκέψεις μας μαζί σας. Υπομονή.

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails