© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Το Νέο Δημαρχείο στην Marienplatz του Μονάχου / Neues Rathaus, München


Ανεβαίνοντας από το Μετρό στη στάση Marienplatz βρισκόμαστε μπροστά στο υπερθέαμα του Νέου Δημαρχείου (Neues Rathaus) του Μονάχου. Φιλοξενεί τους τοπικούς Άρχοντες και το δημοτικό συμβούλιο. Ο δήμος βρίσκεται στο κτίριο αυτό από το 1874.


Το κτίριο οικοδομήθηκε μεταξύ 1867 και 1908 από τον Georg von Hauberrisser σε νεογοτθικό αρχιτεκτονικό στιλ. Καλύπτει μια έκταση των 9159 τ.μ. με 400 δωμάτια.


Η κύρια πρόσοψη βλέπει προς την πλατεία, ενώ η πίσω πλευρά είναι δίπλα σε ένα μικρό πάρκο (Marienhof). Εξωτερικά, στο ισόγειο, υπάρχουν πολλές ενοικιαζόμενες επαγγελματικές στέγες.


Ο κύριος πύργος του Δημαρχείου έχει ύψος 85 μέτρα και είναι διαθέσιμο για τους επισκέπτες με ασανσέρ. Εδώ βρίσκεται και το ωρολογιακό κατασκεύασμα, το λεγόμενο Rathaus - Glockenspiel.


Η λειτουργία του Rathaus - Glockenspiel αποτελεί πλέον καθημερινή ατραξιόν για τους πολυπληθείς τουρίστες. Μπαίνει σε λειτουργία κάθε πρωί στις 11 και όλοι παρακολουθούν εκστατικοί.
Δεν ευτυχήσαμε να το παρακολουθήσουμε / βιντεοσκοπήσουμε εμείς, αλλά στο YouTube υπάρχουν όλα. Ας το δούμε από εκεί:






Αφού περιεργαστήκαμε το εξωτερικό του πολυδιάστατου κτιρίου, ας μπούμε τώρα στο εσωτερικό, αποτυπώνοντας ορισμένα μόνον στοιχεία της αρχιτεκτονικής του από τα πολλαπλά αίθριά του.










Στο κεντρικό αίθριο στεγάζεται και δραστηριοποιείται ένα μεγάλο και πολυτελές εστιατόριο, το Ratskeller, όπου -εννοείται- θα ξαποστάσουμε και μάλιστα σε κιριλέ κατάσταση! 


Εννοείται, εδώ Σάς προσκαλούμε για να δοκιμάσουμε από κοινού βαυαρέζικα εδέσματα!!! Καθήστε!!!









1 σχόλιο:

Δέσποινα είπε...

Οι φωτογραφίες σου, Π.Κ., μου έφεραν στο νου ωραίες στιγμές στη Marienplatz!
Λέγεται ότι το Νέο Δημαρχείο του Μονάχου χτίστηκε έχοντας ως πρότυπο το Δημαρχείο των Βρυξελών και είναι είναι σίγουρα ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails