© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Η λογοτέχνις Έρση Λάγκε διαβάζει Έρση Λάγκε (β΄μέρος)

Πολλά καλά λόγια ακούστηκαν για το πρώτο μέρος της παρουσίασης της σημαντικής και αγαπητής μας λογοτέχνιδας Έρσης Λάγκε. Από διάφορα μέρη του κόσμου δεχθήκαμε την ευαρέσκεια των φίλων της ποιοτικής Λογοτεχνίας. Γι' αυτό και σχεδιάζοντας από χρόνια ένα Οπτικοακουστικό Αρχείο των Λογοτεχνών της Ζακύνθου, επιχειρούμε δύο επιπλέον μέρη του αφιερώματός μας στην ίδια εργάτρια των Γραμμάτων μας, με φόντο ένα ζωγραφικό έργο της, επειδή -σημειωτέον- ασχολείται, εκτός όλων των πολλών άλλων αξιοθαύμαστων, και με τη ζωγραφική.

Χθες το απόγευμα λοιπόν, 4 Οκτωβρίου 2010, η Έρση μάς δέχτηκε στο σπίτι της στον Άγιο Χαραλάμπη στο Ποτάμι, με θέα τους καλαμιώνες της θάλασσας προς την πόλη του Τζάντε μας. Το σπίτι ευρύχωρο σαν την καλοσύνη της!

Φιλικός και πιστός και αθόρυβος συντροφευτής της ο Αχιλλέας, ο υπέροχος γάτος της, ο οποίος διακρίθηκε για τη... σεμνότητα και την... αγοραφοβία του!

Η καλή μας η Έρση δέχτηκε να διαβάσει για τον ΙΣΚΙΟ μας ορισμένα επιπλέον αποσπάσματα από το τεράστιο (ποσοτικά και ποιοτικά) έργο της!

Σήμερα παρουσιάζουμε τις δύο από τις τέσσερις μαγνητοσκοπήσεις, τις οποίες πραγματοποιήσαμε: Στο πρώτο βίντεο ακούγεται ένα απόσπασμα από το βιβλίο της Θα σε περιμένω στην Ινδία (εκδ. Άγκυρα, 1998) και στο δεύτερο διαβάζει ένα πρωτοπαρουσιαζόμενο, ανέκδοτο διήγημα με τίτλο "Η πόρτα του Θεού". Ας μεταλάβουμε του εύχυμου λόγου τής βραβευμένης συγγραφέως!



1 σχόλιο:

panagiotisandriopoulos είπε...

Eξόχως σημαντική η πρωτοβουλία γι' αυτήν την καταγραφή, αγαπητέ μας Π.Κ., και εξαιρετική η υλοποίηση του πράγματος.
Ευχόμαστε και σε άλλα τέτοια θησαυρίσματα.
Στην δε κ. Έρση υγεία και δύναμη για να μας τρέφει πάντα με εύχυμους πνευματικούς καρπούς.

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails