© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Μια νέα εκδοχή του ποιήματος "Η Ξανθούλα" του Διονυσίου Σολωμού

Το πολυπεριοδικό του ΙΣΚΙΟΥ μας επέλεξε ο Ζακύνθιος καθηγητής μουσικής και συνθέτης Αντώνης Κλάδης να πρωτοπαρουσιάσει, σε πρώτη παγκόσμια,  μια δική του εκδοχή για το γνωστό και πολυακουσμένο ποίημα του Διονυσίου Σολωμού "Η Ξανθούλα"

Είναι τιμή μας να δημοσιοποιούμε από εδώ μια τόσο καλή δουλειά, η οποία -όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς- διακρίνεται για την αισθαντικότητα και την έκφραση καταλυτικού λυρισμού.

Ο φίλος Αντώνης Κλάδης, ιδίοις αναλώμασι και με τα πενισχρά μέσα που διαθέτει εδώ στην επαρχία Ζάκυνθο, δημιουργεί αθόρυβα, καταθέτοντας τα θησαυρίσματα της ψυχής του στη... μισοχαμένη υπόθεση του τοπικού Πολιτισμού. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα τον χειροκροτούσαμε σε μια συναυλία, όπου θα παρουσίαζε αυτό και άλλα έργα του. Όμως... ας όψεται η εκτός κι εντός μας Κρίση... Αντώνη εύγε! Εμείς σε χειροκροτάμε  και από εδώ έστω. Κι αυτό είναι κάτι!!! Καλή συνέχεια!

Μουσική - ενορχήστρωση: Αντώνης Κλάδης. Τραγούδι: Αναστασία Γιακουμέλου. Κιθάρα:  Σπύρος Μαυρομάτης. Μαντολίνο: Χαράλαμπος Πλατυπόδης. Κλαρίνο: Φραγκίσκος Μακρής. 

 

3 σχόλια:

Μπάμπης Πυλαρινός είπε...

Μου άρεσε μπράβο στον Αντώνη και εις άλλα.

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Συγχαρητήρια. Η παράδοση ανασαίνει.
Μουσική φορτωμένη με ζακυνθινές "αναγνώσεις", φρέσκια ματιά στην Ξανθούλα.

Μαρία Σ είπε...

Και εμένα μου αρεσε παρα πολύ.
Μπράβο στον συνθέτη και στους εκτελεστές!!!
Κάτι τέτοια μας γεμίζουν ελπίδα.

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails