© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου

Το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου απένειμε σήμερα στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου π. Παναγιώτη Καποδίστρια, μετά από εισήγηση του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου Χρυσοστόμου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης απένειμε το οφφίκιο στο Πατριαρχικό Γραφείο υπογράφοντας, ταυτόχρονα, και το σχετικό Πατριαρχικό πιττάκιο και τιμώντας με αυτό τον τρόπο την προσωπικότητα του π. Π. Καποδίστρια και την συμβολή του στη Θεολογία του Περιβάλλοντος και τις σχετικές πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Θρόνου.


Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Πατριάρχης έχει προλογίσει το βιβλίο του π. Π.Κ. “Κεφάλαια Θεολογίας του Περιβάλλοντος”, που εξέδωσε η Μητρόπολις Ζακύνθου το 2006. Ο Πατριάρχης κάλεσε τον νέο πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου να βρίσκεται πάντα κοντά στο μαρτυρικό Φανάρι στηρίζοντάς το με την όλη συγγραφική και διαδικτυακή εργασία του, όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα.

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου και ο π. Π. Καποδίστριας βρίσκονται στο Φανάρι για να συμμετάσχουν στην Θρονική γιορτή της Μητρός Εκκλησίας, επί τη μνήμη του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, ιδρυτού της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως. Σήμερα το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Ζακύνθου και ο π. Π.Κ. παρακάθισαν, μετά από πρόσκληση του Πατριάρχη στην Πατριαρχική Τράπεζα.


17 σχόλια:

Ενορία Αγίου Ελευθερίου Κέρκυρας είπε...

Άξιος υπέρ άξιος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Α. Παπαγιάννης είπε...

Τις θερμές ευχές μας, πάτερ Π.! Καλή δύναμη και καλή συνέχεια!

Ιωάννα είπε...

Πάντα άξιος!!!

Μαρία Σ είπε...

Πολύ χαρμόσυνα νέα!!
Αξιος!!!!!!Αξιος!!!!!

Χαρά Θ. είπε...

Ενα ΑΞΙΟΣ ακόμα δεν είναι πλεονασμός,αλλά ειλικρινής χαρά.

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Πάντα άξιος για διακρίσεις!
Συγχαρητήρια πολλά!

Άννα ΤσουκαλάΚουφού είπε...

Πάτερ μου, σας εύχομαι πάντα άξιος.Τιμάτε την ορθοδοξία ,την Λογοτεχνία και τηνΖάκυνθο. Με εξαιρετική εκτίμηση ΄Αννα τσουκαλά Κουφού.

kiki είπε...

Νιώθω περήφανη για σένα! Πάντα άξιος! Συγχαρητήρια!

Άστρια είπε...

Συγχαρητήρια, μεγάλη τιμή!
πάντα άξιος!

καλό μήνα!

οι φίλοι απο Κυπαρισσία είπε...

άξιος!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον...

Roni Bou Saba روني بو سابا είπε...

πολλά συγχαρητήρια γι' αυτό το ιδιαίτερο οφφίκιο!

Άντα Ρούμπου - Τίμος Στραβοπόδης είπε...

Είναι τιμή για την τοπική μας κοινωνία η διάκριση την οποία επέτυχες στα πλαίσια του πνεύματος και της δυναμικής που εκφράζεις, εις πείσμα της έκπτωσης των λειτουργιών των θεσμών και της έκπτωσης της ποιότητας του λόγου για την επικοινωνία, που σήμερα εκλείπει.

Δεχτείτε τα ειλικρινή συγχαρητήρια.

Παύλος Φουρνογεράκης είπε...

Χαιρόμαστε για τις διακρίσεις σου, γιατί είναι προϊόν-αναγνώριση κόπου, ικανοτήτων κι ευαισθησιών στα θέματα περιβάλλοντος.

Πάντα άξιος και για νέες διακρίσεις.

Μπάμπης Πυλαρινός είπε...

Συγχαρητήρια και ευχαριστούμε γιατί οι δικές σου "διακρίσεις" μας δίνουν χαρά και δύναμη...

Επίσκοπος Μοζαμβίκης Ιωάννης είπε...

Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ π. Παναγιώτη,

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση πληροφορήθηκα ότι ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, εκτιμώντας το συγγραφικό και διαδικτυακό έργο σου και την συμβολή σου στη θεολογία του Περιβάλλοντος και στις σχετικές πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Θρόνου και με την σύμφωνη γνώμη του πολυσέβαστου Γέροντα μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Χρυσόστομου, σου απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβύτερου του Οικουμενικού Θρόνου.

Το οφίκιο αυτό και το σχετικό Πατριαρχικό πιττάκιο δοσμένο από τα χέρια του Οικουμενικού μας Πατριάρχη που φυλάγει Θερμοπύλες εκεί στο μαρτυρικό Φανάρι, στην Βασιλεύουσα των Πόλεων, έρχεται για ακόμα μια φορά να επιβραβεύσει τις ικανότητες, τους κόπους και τις θυσίες σου. Έρχεται ακόμη να δείξει ότι η πολιτιστική κληρονομιά του Σολωμού και του Κάλβου έχει άξιους συνεχιστές.

Αγαπητέ μου αδελφέ και συλλειτουργέ

Εδώ από την μακρινή ταλαιπωρημένη γη της πανέμορφης Αφρικής, μοιράζομαι νοερά την συγκίνηση και χαρά της μεγάλης τιμής που έλαβες.

Σου εύχομαι να συνεχίσεις με την ίδια θέρμη τον όμορφο δρόμο που βαδίζεις και να αξιωθείς και άλλων πολλών διακρίσεων προς δόξαν Θεού.

Με άπειρες ευχές και πολύ αγάπη
†Ο Μοζαμβίκης Ιωάννης

P. Kapodistrias είπε...

Από βάθους αγαλλόμενης καρδιάς ευχαριστώ όλους τους αγαπητούς φίλους και πατέρες, που μού εύχονται ανωτέρω! Προσπαθώ το καλύτερο και το κατά δύναμιν!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails