© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Τρεβίζο, μια μικρή Βενετία {1} / Treviso, a little Venezia {1}

Η ιταλική πόλη Τρεβίζο (Treviso), με πληθυσμό 81.763, είναι έδρα της επαρχίας του Τρεβίζο (Provincia di Treviso), στην περιφέρεια του Βένετο στην Ιταλία. Η έκταση τής όλης επαρχίας είναι 2.476,68 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 874.748 κατοίκους (2008). Συνολικά, η επαρχία αριθμεί 95 δήμους. Συνορεύει βόρεια με την επαρχία του Μπελούνο, ανατολικά με την περιφέρεια του Φρίουλι-Βενέτια Τζιούλια (επαρχία του Πορντενόνε), νότια με τις επαρχίες της Βενετίας και της Πάδοβας και δυτικά με επαρχία της Βιτσέντσα.

Στο πανέμορφο Τρεβίζο ζει και δραστηριοποιείται μουσικά ο Ζακυνθινός βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης, ο οποίος είχε την καλοσύνη να ενεργήσει αυτές τις ημέρες ως φωτοανταποκριτής μας, ξεναγώντας μας φιλικά -αποκλειστικά για τον ΙΣΚΙΟ- στην πόλη αυτή του ιταλικού βορρά, μες από εκφραστικές φωτολήψεις, που δημοσιοποιούμε παρακάτω.

Ο Διονύσης Σούρμπης γεννήθηκε στο Zante μας το 1978. Από το 1993 έως το 2001 έκαμε σπουδές τρομπέτας με τον μαέστρο Διονύση Κλάδη. Το 2005 έλαβε Δίπλωμα Λυρικού Τραγουδιού από το Ωδείο "A. Tournaissen" στην Αθήνα, με τον μαέστρο Γεώργιο Σαμαρτζή. Από το 2005 είναι μαθητής του μαέστρου Claude Thiolas. Μεταξύ των ετών 2005 και 2007 υπήρξε νικητής των Υποτροφιών "Μαρία Κάλλας". Έχει εμφανισθεί σε πάμπολλα κονσέρτα, σε διάφορες πόλεις της Ιταλίας, απ' όπου έχει αποσπάσει σημαντικά βραβεία σε διαγωνισμούς όπερας, αλλά και στην Εθνική Λυρική Σκηνή της Αθήνας. Στο Τρεβίζο έχει τραγουδήσει στην όπερα της πόλης πολλές φορές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η όπερα αυτή συνεργάζεται με την όπερα "La Fenice" της Βενετίας, ένα απο τα μεγαλύτερα θέατρα της Ιταλίας.

Περισσότερα για τον Καλλιτέχνη δείτε στον επίσημο ιστότοπό του, κάνοντας κλικ εδώ. Συνοδευτικά, στο τέλος, Σάς επιφυλάσσουμε ένα βίντεο με μια θαυμάσια μουσική στιγμή του! 























Ακολουθεί το  β΄ μέρος του φωτοταξιδιού!

5 σχόλια:

Διονύσιος Β. Ποταμίτης (Σουμάκης) είπε...

padre, εὐλογεῖτε!
Che bella sorpresa!
Magnifico, che bella voce.
Anchora un gioiello sconosciuto che nacque sull'isola bella nostra.

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Αξίζει συγχαρητήρια για την πορεία και τις επιδόσεις του και νομίζω οτι πρέπει να σας γεμίζει καλή υπερηφάνεια και συγκίνηση.

P. Kapodistrias είπε...

@ Διονύσιε Ποταμίτη,

Οι Ζακυνθινοί διαπρέπουν κυρίως εκτός της γενέτειρας, διότι αρπάζουν κι ενεργοποιούν γόνιμα τις ευκαιρίες! Like you!

P. Kapodistrias είπε...

@ Ρεγγίνα,

Όντως μάς πλημμυρίζει αισιοδοξία αυτό το παιδί! Συμπυκνώνει τους καημούς της χαμένης Ζακύνθου και την ελπίδα της για το αύριο! Η βραχώδης φωνή του δρα εγερτήρια στην εποχή της νεοζακυνθινής ραστώνης και μαλθακότητας!!!...

Καλημέρες στην Κέρκυρα και όλους τους εκεί Φίλους μας!

Δύ-στιχος είπε...

Όμορφη βόλτα έκαμα,
ωραίο το Τρεβίζο,
για τον συμπατριώτη μας
περήφανα δακρύζω.

Δύ-στιχος

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails