© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Το "Προεόρτιο" των Ιάκωβου Κονιτόπουλου και π. Παναγιώτη Καποδίστρια



Μόλις ανακάλυψα όλως τυχαίως, αγαπητοί Φίλοι αναγνώστες, στο νέο ιντερνετικό κανάλι ZanteClassical του Dailymotion, κάτι που ζητούσα από χρόνια: Το ποίημά μου "Προεόρτιο", όπως παρουσιάσθηκε από τον συνθέτη του Ιάκωβο Κονιτόπουλο, στις 21 Μαΐου 2007, στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου.

Σολίστ ήταν η Μαργαρίτα Συγγενιώτου (μέτζο σοπράνο), στο δε πιάνο ήταν ο Σπύρος Δεληγιαννόπουλος. Το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής (ΕΣΣΜ) διηύθυνε ο ίδιος ο συνθέτης. Σπεύδω να το αναρτήσω! Σημειωτέον, αυτή ήταν η δεύτερη (πιο επεξεργασμένη) παρουσίαση του συνθέματος.

Θυμίζουμε ότι η πρώτη παρουσίασή του έγινε στην Πάτρα από το Πολύτροπον, σε διοργάνωση Παναγιώτη Ανδριόπουλου, στις 14 Ιανουαρίου 2007. Εκείνη την εκτέλεση, μαζί με άλλα δύο ποιήματά μου, κατά Κονιτόπουλον, μπορείτε να ξαναδείτε εδώ.

π. Π. Κ.

6 σχόλια:

Μαρία Σ είπε...

Ειμαι βέβαιη
οτι χάρη σε σας κάτι μεγάλο γεννιέται στη Ζάκυνθο του 21ου αιώνα.
καιρός ηταν !!

Ανώνυμος είπε...

Χτες ηταν τα γενεθλια του Λόρδου Βύρωνα 1788-1824 οποιος παει για χειμωνιατικο περιπατο στου Στρανη ας ατενισει προς Μεσσολογγι τηρωντας σιγη πριν αρχισουν οι απαγγελιες γνωστες η νεες ΒELATED BIRTHDAY FLOWERS @)~~~>~~~~~~~~ Ημερα για μνημοσυνα η Κυριακη

P. Kapodistrias είπε...

@ Μαρία,

Πάλι, εξ αγάπης, υπερβάλλεις!!!...

P. Kapodistrias είπε...

@ Γιούλια,

Χαίρε και αγάλλου!

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Συμφωνώ κι εγώ με τη Μαρία, και συχνά μου κάνετε Δέος όπως εκείνο που ένοιωσε η άλλη Μαρία στο "μη που άπτου", και έχω την αίσθηση του Απόμακρου.
Κατά τα άλλα, η Αγάπη υπερβάλλει και καλά κάνει!
Αυτή είναι η δουλειά της.
Τα μέτρια δεν είναι για Σας ούτε ως σχόλια..

P. Kapodistrias είπε...

@ Ρεγγίνα,

Κάμε κράτει! η μάλλον κράτα μικρό καλάθι! Ευχαριστώ για Αγάπη σας όλους!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails