© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Ο Χρήστος Γιανναράς Επίτιμος Διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής Τιμίου Σταυρού Βοστόνης


Πριν λίγες ημέρες, το Σάββατο 21 Μαΐου 2011, η Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστόνης τίμησε τον Καθηγητή Χρήστο Γιανναρά, ανακηρύσσοντάς τον Επίτιμο Διδάκτορά της! Έτσι το ανώτερο πνευματικό ίδρυμα της εν Αμερική Ορθοδοξίας τίμησε έναν ανοιχτόμυαλο άνθρωπο της Θεολογίας και της σύγχρονης διανόησης, ο οποίος -αν μη τι άλλο- καταθέτει πάντα την άποψή του με ανδρεία και παρρησία, προκαλώντας είτε γόνιμο διάλογο στην ελληνική κοινωνία, είτε και διαπόμπευση από πλευράς των φανατικότερων νεοΖηλωτών της πατρίδας μας.

Στην διάλεξη, που ακολούθησε την απονομή, ο κ. Γιανναράς ομίλησε στα αγγλικά για τη σχέση Ορθοδοξίας και Δύσης, Ορθόδοξης Παράδοσης και σύγχρονης ζωής στη Δύση. Όπως ήταν αναμενόμενο, ήδη έχει προκληθεί ο σχετικός θόρυβος στα διάφορα ιντερνετικά στέκια εναντίον του... Εμείς πάντως αναδημοσιεύουμε στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη μας, από την επίσημη ιστοσελίδα της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού, την Ομιλία Γιανναρά, για να κρίνει ο καθείς μόνος του! Διαβάστε, μ' ένα κλικ εδώ.

1 σχόλιο:

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Κάποτε είχα την καλή τύχη να τον γνωρίσω προσωπικά και με άφησε εκστατική.
Τον θαυμάζω απεριόριστα!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails