© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Συνθέματα Χρωμάτων για εκτόνωση

Λεπτομέρεια από κολάζ π. Π. Καποδίστρια

Γνωρίζω εκ των προτέρων, ότι δεν είναι τίποτε σπουδαίο. Απλά, ένα παιχνίδι χρωμάτων και, για να είμαι ειλικρινής, προέκυψε από λύπηση για τα δεκάδες ανεκμετάλλευτα (κι εν πολλοίς αδιάβαστα) περιοδικά, τα οποία συνωστίζονται συνήθως στο σπίτι και κάποτε πρέπει να οδηγηθούν στην ανακύκλωση. Εεε, προτού φύγουν, κόβω τα ενδιαφέροντα φύλλα και ύστερα προκύπτουν οι Συνεικόνες, με τη συνοδεία ψαλιδίου και κόλας στικ.

Όσοι τα έχουν δει μέχρι τώρα μιλούν (από υπερβολική αγάπη μάλλον) για τη χρεία Έκθεσής τους κάπου... Αν είναι δυνατόν... Μα εδώ δεν πρόκειται καν για Τέχνη. Παιχνίδι μόνον... Και πολύ μου!... Τον χώρο του Κολάζ τον έχουν ήδη καθαγιάσει πλείστοι όσοι σπουδαίοι δημιουργοί. Οπότε, ο χώρος έχει τους επαΐοντές του κι εμείς οι παρεπόμενοι, καλόν είναι να έχουμε το "γνώθι σαυτόν".

Επειδή όμως, ό,τι κάνουμε (έστω κι αν είναι ελάχιστο ή αξίας μηδαμινής) έχουμε κάποια στιγμή την επιθυμία να το μοιράσουμε στους Φίλους, θεώρησα ότι η Έκθεση θα μπορούσε να γίνει πράγματι, αλλά διαδικτυακή. Σ' έναν ιδιαίτερο ιστότοπο -εικονική γκαλερί- που δημιουργήσαμε αναρτώνται τα συνθέματα των χρωμάτων, ευελπιστώντας να ταξιδέψουν μαζί Σας στο χάος του Διαδικτύου. Δείτε τα όλα εδώ

Σήμερα, εξάλλου, ο αγαπητός φίλος σκηνοθέτης π. Νικόδημος Καβαρνός έκαμε ένα ολόκληρο βίντεο (8΄25΄΄), όπου εκτίθενται και τα 44 αυτά κολάζ, εξ ού και η σημερινή δημοσίευση. Μ' ένα κλικ  παρακάτω μπορείτε να το παρακολουθήσετε!!! Προσωπικά, τον ευχαριστώ από καρδιάς για την καλή διάθεση που τον διακρίνει!

Έρρωσθε, Φίλοι και Σάς ευχαριστώ για τη συνοδοιπορία!
π. Παναγιώτης Καποδίστριας

3 σχόλια:

Μπάμπης Πυλαρινός είπε...

Μου άρεσαν πάρα πολύ. Πολλές ιδέες για ζωγραφική. Τις κλέβω αναιδώς. Μπράβο.

Μαρία Σ είπε...

Πολύ ωραία ολα!
Εμείς ευχαριστούμε που μοιράζεσαι τα εργα της ψυχής σου μαζί μας.

οι φίλοι απο την Κυπαρισσία είπε...

άριστο! τι άλλο να πούμε

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails