© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Είδα και ήκουσα στην Ερείκουσα!

  Φωτογραφίζει και μάς ταξιδεύει η ΤΑΤΙΑΝΑ ΚΑΡΥΔΗ  


Επέστρεψα απόψε το απόγευμα από την Ερείκουσα, που είναι ονειρεμένος τόπος και πρέπει οπωσδήποτε να πάτε! Είναι η τρίτη φορά που πάω, αλλά είχα πολλά χρόνια από την τελευταία φορά. Έμεινα, όπως όλες τις φορές, στο ξενοδοχείο Ερείκουσα της κυρίας Σταυρούλας Κατέχη -το μοναδικό του νησιού- αν και έχει και ενοικιαζόμενα. Το ξενοδοχείο έχει τα μπαλκόνια να βλέπουν τη θάλασσα σε απόσταση τριάντα μέτρων! Και οι μόνοι ήχοι είναι των πουλιών! Τιτιβίσματα από χελιδόνια, που έχουν τις φωλιές τους και πηγαινοέρχονται τη μέρα, και τριζόνια και γλάροι τα βράδια.

Η Ερείκουσα είναι πιο βορειοδυτικά από τα άλλα Διαπόντια - Οθωνούς και Μαθράκι. Είναι καταπράσινο και πολύ κατάλληλο για πεζοπορίες. Έχει τσιμεντένιους φαρδείς δρόμους μέσα στο δάσος προς όλες τις κατευθύνσεις. Υπέροχη θέα από παντού και καταπληκτικές παρθένες παραλίες. Έκανα μπάνιο στην παραλία το Πόρτο, τη Δευτέρα στις 6.20 πμ και ήμουν μόνη μου σε ολόκληρη παραλία να κολυμπάω επί ώρα χωρίς ψυχή πουθενά, και ν' ακούγονται μόνο γλάροι, η θάλασσα μαύρη γυαλιστερή και μετά βγήκε ο ήλιος κόκκινος δίπλα από τον ανεμόμυλο στο ύψωμα. Τέλειο! Υπέροχη παραλία το Φύκι με καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα, και όλα υπέροχα!































3 σχόλια:

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Αυτό που με στεναχωρέι οτι έχουμε τόσα παρθένα και πανέμορφα Νησιά και προτιμάμε τις Μπαχάμες...
O tempora o mores!

Μαρία Σ είπε...

Πανέμορφα!!!!
Θέλω τόσο πολύ να επισκευθώ τα διαπόντια νησιά αλλά το βλέπω δύσκολο εως αδύνατο.
Ευχαριστούμε πάντως που μοιράσθηκες μαζί μας την ομορφιά τους εστω και εικονικά.

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Να προγραμματίσετε αυτή την απόδραση-δεν είναι τόσο δυσπρόσιτη όσο φαίνεται, και αξίζει όσο είναι αδύνατο να αποτυπωθεί ακόμη κι αν τράβηξα 358 φωτογραφίες και 10 βίντεο.. Είναι όλα όσα ανασαίνεις εκεί- ευωδιές κι αρώματα λουλουδιών κι αρμύρας, όλα όσα ακούς- κελαηδίσματα, τριζόνια, γλάρους, όλα όσα αγγίζεις- αφή με τη γνησιότητα που σπανίζει τόσο, και όλα όσα αισθάνεσαι με όλες τις αισθήσεις.. Κυρίως είναι η συμβατότητα που πετυχαίνεις με τους εσωτερικούς σου ήχους που εναρμονίζονται εκεί με την έξω αρμονία, και βρίσκουν τη θέση τους είτε σαν βότσαλα λευκά, είτε σαν ίχνη από γλαροπούλια, είτε σαν χελιδόνια, είτε σαν γεράκια και χρυσαετοί. Πρέπει να βρίσκω λίγες μέρες κάθε καλοκαίρι. Πρέπει!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails