© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Γιώργου Πολ. Παπαδάκη ποιητικά

Παρουσίαση: π. Παναγιώτης Καποδίστριας




Από τον μαθηματικό, πληροφορικάριο και λογοτέχνη Γιώργο Πολ. Παπαδάκη ελήφθησαν πριν από καιρό τα δύο φετινά ποιητικά βιβλία του από τις Εκδόσεις του περιοδικού Πνευματική Ζωή, του οποίου μάλιστα τυγχάνει αναπληρωτής διευθυντής.

Κρατώ λοιπόν το "Σήμαντρο αφύπνισης" (ένα μακρόστιχο ποίημα στην επικράτεια των είκοσι σελίδων του βιβλίου) και το "Φως στη σιωπή" (33 ολιγόστιχα κυρίως ποιήματα στις 46 σελίδες του συγκεκριμένου βιβλίου).

Καλή προσπάθεια ερμηνείας του Ανερμήνευτου! Προσωπικά μού θύμισαν απόπειρα πληκτρολόγησης κωδικού για πρόσβαση στα ίδϊα. Παίζοντας ολίγόν τι με τους τίτλους, θα μπορούσα να πω ότι πρόκειται για επίμονα σήμαντρα στη σιωπή και φώτα προς αφύπνισιν.

Θερμές ευχαριστίες για τη σκέψη τής αποστολής κι ευχές για καλή συνέχεια!

1 σχόλιο:

D. G. Magriplis είπε...

ο Γ. Π. Παπαδάκης αποδεικνύει πως για να είμαστε καλοί ακόμη και στην επιστήμη της πληροφορικής θα πρέπει να διαβάζουμε και πόσο μάλον να ασχολούμαστε ουσιαστικά και ενεργά με την ποίηση. Του αξίζουν πολλά εύγε!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails