© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Στιγμιότυπα από την αδελφοποίηση των Μουσείων Σολωμού Ζακύνθου και Κερκύρας

Χθες το βράδυ, στην Κέρκυρα 
[Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών / Μουσείο Σολωμού στα Μουράγια]
Ρεπορτάζ, φωτογραφίες: Δημήτρης Κονιδάρης - Videos: Τατιάνα Καρύδη











Η αδελφοποίηση του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και του Μουσείου Σολωμού Κερκύρας (Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών) είναι γεγονός. Μια αδελφοποίηση, η οποία, εκτός των άλλων, τονίζει την κοινή αγάπη για το πρόσωπο του Εθνικού ποιητή μας - τον αγώνα των δύο Ιδρυμάτων για την διατήρηση των επτανησιακών χαρακτηριστικών και της επτανησιακής ενότητας. 

Η πολύ επιτυχημένη τελετή (σε μια κατάμεστη η αίθουσα, με τον κόσμο ακόμη και στις σκάλες ή σε άλλους ορόφους) ήταν η δεύτερη τελετή αδελφοποίησης των δύο Μουσείων. Η πρώτη τελετή της αδελφοποίησης είχε πραγματοποιηθεί στη Ζάκυνθο, στην αίθουσα του πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ζακύνθου, το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010.
Στην «κερκυραϊκή» εκδήλωση της 19ης Μαΐου ακούστηκε θερμός χαιρετισμός / καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών κ. Περικλή Σπυρ. Παγκράτη και ακολούθησε εξίσου θερμή αντιφώνηση του Προέδρου του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων κ. Ιωάννη Στεφ. Παπαδάτου. Εν συνεχεία, ύστερα από τους χαιρετισμούς, μεταξύ αυτών και του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου Σπύρουακολούθησε ομιλία του συγγραφέα και Προέδρου του Σωματείου "Οι φίλοι του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων’" κ. Νίκια Λούντζη, με θέμα: "Ο Σολωμός και το χρέος των Επτανησίων" και υπογράφτηκαν τα πρωτόκολλα της αδελφοποίησης.
Ακολούθησε μικρή δεξίωση και καλλιτεχνική εκδήλωση για το κοινό, με σολωμικά τραγούδια. Ήταν μια έξοχη βραδιά, συνδυασμένη με τη μαγεία του λόγου του Εθνικού μας ποιητή, αλλά και του Ανδρέα Κάλβου, όπως ακούστηκε από ζεστές φωνές.
Ανωτέρω, στην πρώτη φωτογραφία, ο Πρόεδρος του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων κ. Ιωάννης Στεφ. Παπαδάτος στο βήμα. Στην δεύτερη διακρίνονται ο κ. Ιωάν. Παπαδάτος και ο Πρόεδρος των Φίλων του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και ομιλητής κ. Νίκιας Λούντζης, ενώ στο άκρο δεξιά διακρίνεται ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών κ. Περικλής Παγκράτης κι ο Γραμματέας κ. Δημήτρης Κονιδάρης. Τον απουσιάζοντα Μητροπολίτη Κερκύρας εκπροσωπεί (στο κέντρο της φωτό) ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Λινοσπόρης, Ιεροκήρυκας του νησιού.

2 σχόλια:

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Κρίμα που δεν είσαστε και Σεις εκεί...
Αλλά θεωρώ τελικά ότι είσαστε!

P. Kapodistrias είπε...

Αγαπητή Ρεγγίνα,
είμαστε συνήθως εκεί όπου θέλουμε, όχι εκεί όπου κείμεθα!!!...

Ναι, ήμουν εκεί με τα μάτια των καλών ανταποκριτών μου!!! Να είναι καλά και πάντα να σολωμίζουν!!!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails