Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007

Με το τελεφερίκ στη Βαστίλη της Γκρενόμπλ / La Bastille de Grenoble et son téléphérique







Η Γκρενόμπλ (Grenoble), η πόλη αυτή της νοτιοανατολικής Γαλλίας, πρωτεύουσα του νομού Ιζέρ, είναι χτισμένη στις όχθες των ποταμών Ιζέρ και Ντρακ. Βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Ρασαί, σε υψόμετρο 214 μέτρων.

Περισσότερα βλ. σε σχετική ανάρτηση της Δέσποινας εδώ, από ένα ταξίδι μας επιτόπου τον Ιούλιο του 2006, απ' όπου και οι φωτογραφίες.

Το χαρακτηριστικό της Γκρενόμπλ είναι το τελεφερίκ της, το οποίο ανεβάζει τους πολυπληθείς επισκέπτες στην Βαστίλη της, με άλλα λόγια στην ακρόπολη. Πρόκειται για τέσσερις μεγάλες γυάλινες μπάλες (βλ. φωτό παρακάτω), που χωρά έξι καθήμενους η καθεμιά. Οι μπάλες-τελεφερίκ ανεβαίνουν στο βουνό, αφήνουν κόσμο και αμέσως μετά κατεβαίνουν. Ένα αδιάκοπο πηγαινέλα, που επιτρέπει στους τουρίστες να θαυμάσουν από μεγάλο ύψος την ομορφιά των Γαλλικών Άλπεων, την πόλη της Γκρενόμπλ, το Λευκό Όρος (Mont Blanc) και τα δυό φιδωτά ποτάμια της περιοχής. Δέος, κομμένη ανάσα και θέα... θεά!!!

4 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.