Στην Κωνσταντινούπολη δίχως μια και δυο επισκέψεις στο Kapalı Çarşı, τη μεγάλη Κλειστή Αγορά, δε λέει... Εδώ βασιλεύουν χρώματα, μιλιές, πρόσωπα και τα "ορίτζιναλ μαϊμού" προϊόντα, όπως ακριβώς διαλαλούν την παγράτεια τους οι χιλιάδες των πραματευτάδων, στους ογδόντα περίπου δρόμους και παράδρομους, στις 4.400 μαγαζιά και παραμάγαζα! Το βλέμμα παθαίνει οξεία πλησμονή, ενώ ο κάθε Έλληνας και Ελληνίδα εκεί μέσα καλείται είτε Γιώργος, είτε Μπατζανάκης, είτε Μαρία!
Επισκεπτόμαστε την Αγορά την προηγούμενη Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010. Μπαίνουμε από την Πύλη Nur- u–Osmaniye και βρισκόμαστε στην "κεντρική λεωφόρο", δηλαδή τον δρόμο Kapakcilar Basi Caddesi, όπου συναντάμε κυρίως κοσμηματοπωλεία.
Όμως, ας αφήσουμε τα πολλά λόγια και ας επιδοθούμε σε περιδιάβαση στην Αγορά, εισπράττοντας την αίσθηση αυτού του θαυμαστού κωνσταντινουπολίτικου αξιοθέατου!
Κούραση οφθαλμών, εεε; Πήξατε; Ας κάμουμε λοιπόν μιαν απαραίτητη στάση για ξεκούραση, καφέ και λουκούμι!!! Θα συνεχίσουμε την περιδιάβασή μας και κάποια μικροψώνια -με πολλά πάντως παζάρια- σε επόμενη ανάρτησή μας! Χαίρετε!
Πανέμορφη τούτη η πολύχρωμη και ολοζωντανή περιήγηση. Θολώνει και ζαλίζεται η ματιά από τις τοπικές ομορφιές που ….ειλικρινά το καφεδάκι ήταν σαν έκπληξη. ΄Ετσι να απλώσεις το χέρι για μια μυρωδάτη ανάσα
ΑπάντησηΔιαγραφήΜετ’ ασπασμών τε και εναγκαλισμών
Καλέ έχουν μάθει τα ονόματα όλων των ποδοσφαιριστών και τα φωνάζουν!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αγορά των μπαχαρικών όμως που είναι εκεί κοντά είναι άλλο πράμα!
Τρελοτουρίστρια