Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015
Φιλολογικό μνημόσυνο για τους συγγραφείς Μένη Κουμανταρέα και Γιάννη Κοντό
στην Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών
Φιλολογικό μνημόσυνο για δύο πρόσφατα χαμένους συγγραφείς, τον Μένη Κουμανταρέα και τον Γιάννη Κοντό, θα πραγματοποιηθεί στην Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών (Μουσείο Σολωμού) την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015 και ώρα 20.00. Εισηγούνται: ο Σωτήρης Τριβιζάς και ο Περικλής Παγκράτης. Διαβάζουν: η Αλεξάνδρα Παγιατάκη και ο Σπύρος Βέργης. Η εκδήλωση περιλαμβάνει και προβολές. Ο Μένης Κουμανταρέας, ο πεζογράφος της «Κυρίας Κούλας», του «Κουρείου», των «Σεραφείμ και Χερουβείμ», του «Ωραίου λοχαγού», της «Βιοτεχνίας υαλικών», δολοφονήθηκε. Ο Γιάννης Κοντός, ο κερκυραϊκής καταγωγής ποιητής του «Χρονόμετρου», των «Οστών», των «Ευγενών μετάλλων», του «Αθλητή του τίποτα», υπέκυψε σε νοσοκομείο.
Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015
Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015
Ταξίδι στην Ακτή του Ελεφαντοστού με τον φακό του Γιώργου Γεωργιάδη, η Δ7 εκδήλωση του Κέντρου Λόγου «Αληθώς»
Ως γνωστόν, η Κυριακή της Ορθοδοξίας είναι κάθε χρόνο αφιερωμένη στην Ιεραποστολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας «εις πάντα τα έθνη».
Με αυτή την ευκαιρία, το Κέντρο Λόγου Μπανάτου «Αληθώς», στην 7η σύναξη του δ΄ κύκλου δράσεών του, αυτήν της Κυριακής της Ορθοδοξίας, 1ης Μαρτίου 2015 και ώρα 8.15 το βράδυ, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, επιχειρεί να προσεγγίσει δημοσιογραφικά την καθημερινότητα του φτωχού λαού μιας αφρικανικής χώρας, της Ακτής του Ελεφαντοστού.
Για την επίτευξη αυτού του σκοπού, ταξίδεψε πρόσφατα εκεί ο γνωστός και έμπειρος δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργιάδης, αποτύπωσε πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο μάλιστα θα παρουσιάσει στην εν λόγω βραδιά του «Αληθώς», με γενικό τίτλο:
«Αποτυπώνοντας την Αξιοπρέπεια στην Ακτή του Ελεφαντοστού, πλάι στους Ορθόδοξους Ιεραπόστολους και τους Γιατρούς Καρδιάς».
Οι υπεύθυνοι του «Αληθώς» έχουν την τιμή να καλέσουν τους φίλους του Μορφωτικού Κέντρου και σε αυτή την ενδιαφέρουσα δράση του!
Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015
Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015
Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015
Στην ευρυχωρία μιας Pretoriaνής Κατοικίας Έλληνα {2ο μέρος}
Ταξίδεψε στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής και φωτο-αποτύπωσε ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας
Το 1ο μέρος, δείτε το ΕΔΩ!