Ζάκυνθος: 140 φωτοστιγμές λαμπρότητας και κατάνυξης από την Λιτανεία του
Αγίου Διονυσίου
-
24 Αυγούστου 2026. Δειλινό της εορτής της Μετακομιδής του σεπτού Λειψάνου
του Αγίου Διονυσίου από τα νησιά Στροφάδες στη Ζάκυνθο (1717), από το
Καθολικό τη...
Πριν από 1 ημέρα







4 σχόλια:
Εξαιρετική η φωτογραφική παρουσίαση, Θαυμάσια, αλλά ας δούμε και το κιτς των χωρίων, σε όλο του το μεγαλείο, όπως αυτό εξελίσσεται, ενσωματώνεται, ως αποδεκτό, και εν τέλει αναδεικνύεται. Στο τελευταίο νομίζω πρέπει να ενσκήψουμε, γιατί η πόλη της Ζακύνθου δυστυχώς είναι καμένο χαρτί.
Χάλι...
Η οικιστική κατάντια της πατρίδας μας είναι χειρότερη από την οικονομική χρεωκοπία της. Έχει χαθεί η υπεραξία λόγω της αρχιτεκτονικής υποβαθμίσεως και έχει αυξηθεί το άγχος από τη συνεχή οπτική μας επαφή με αυτό το χάλι. Για αυτό και κάθε έξοδος των Νεοελλήνων στην Ευρώπη αποτελεί ψυχοθεραπεία.
Το χειρότερο είναι ότι και να μην είχε μεσολαβήσει ο σεισμός, πάλι έτσι θα είχε γίνει η Ζάκυνθος, λόγω αντιπαροχής και λοιπών νεοελληνικών συνηθειών. Απόδειξη η Αθήνα, η Πάτρα, σχεδόν όλες οι πόλεις και τα χωριά μας.
Σαν τα μούτρα μας την κάναμε αυτή τη χώρα.
Πόσο δίκιο έχουν οι προηγούμενοι σχολιαστές...και πόση θλίψη και πικρία δημιουργεί το σημερινό κατάντημα της...Κρίμα, πολύ κρίμα...Όσο για τα χωριά, πολύ φοβάμαι ότι αν συνεχίσει αυτός ο ανεξέλεκτος οργασμός ανοικοδόμησης δεν θα αργήσει η μέρα όπου κι εκεί θα επικρατεί το ίδιο χάλι!
Δημοσίευση σχολίου