© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Ο Μαθιός Γιαμαλάκης-Μαρτζώκης εκ βαθέων / Matheo Yamalakis-Martzokis de profundis

Παρουσιάζει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας


Ως γνωστόν, την εβδομάδα που διανύουμε βρίσκεται κοντά μας, στην (κατά Κάλβον) "ωραίαν και μόνην" Ζάκυνθο, ένας Τζαντιώτης από μητέρα, ο καλός σκηνοθέτης και ζωγράφος Μαθιός Γιαμαλάκης-Μαρτζώκης, προερχόμενος από τη Στοκχόλμη, όπου διαμένει μόνιμα κατά τις τελευταίες δεκαετίες, δραστηριοποιούμενος ποικιλότροπα.

Κατά το διάστημα της εν Ζακύνθω παραμονής του, είχαμε την ευκαιρία να μάς παρουσιάσει στιγμές και σκηνές από το αξιοπρόσεκτο και πρωτοποριακό έργο του, να μάς αποκαλύψει την ευκοσμία της πολύπλευρης προσωπικότητάς του, μ' ένα λόγο: να μάς ορθανοίξει την ψυχή του, αναταράζοντας ευεργετικά την αποκρουστική ραθυμία τού επαρχιακού χειμώνα μας! Πρόκειται πράγματι για έναν ατίθασο πολίτη του ασύνορου κόσμου μας,που πάντως μάχεται αναφανδόν την κακώς εννοούμενη παγκοσμιοποίηση και ταυτόχρονα για έναν μυστικό αναχωρητή από τη σημερινή "δυσώδη και βεβορβορωμένη" ψευδο-κοινωνία μας!

Σήμερα το πρωί μάλιστα (αποδεχόμενος πολύ-πολύ ευγενικά σχετική πρότασή μας), άφησε μπροστά στον φακό του e-περιοδικού μας να διαχυθεί προς τους απανταχού αναγνώστες του Ίσκιου μας η ζωή και τα πιστεύω του ως δυναμικό μανιφέστο, με παλμό και συναίσθημα. Στο πεντάλεπτο βίντεο που ακολουθεί καταγράφονται με κάθε δυνατή συντομία οι αγωνιστικές σκέψεις του, οι επαναστατικές τάσεις του και η εν γένει στάση του για έναν καλύτερο / ποιοτικότερο κόσμο μέσω της Τέχνης, της Αγάπης, του Αλληλοσεβασμού!

Τον ευχαριστούμε για την καλή διάθεσή του και τού ευχόμαστε μακρότητα ημερών, με πολλές και αδιάπτωτες δημιουργίες! Αγαπητέ Μαθιέ, σε περιμένουμε ξανά στην μητρική γη σου, το συντομότερο δυνατόν!


2 σχόλια:

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΟΥΣΜΟΥΤΗΣ είπε...

Πολύ θαρραλέα η κίνησή σου καλέ μου φίλε π. Παναγιώτη να φιλοξενήσεις τον πολύ σύγχρονο λόγο του Γιαμαλάκη. Μεστός και πολύ σύγχρονος, λόγος μπροστά από την εποχή και από τα "πρέπει", λόγος μακριά από συμπλέγματα και καθωσπρεπισμούς. Ατόφιος και ειλικρινής. Χαίρομαι που αποφάσισε την γνωριμία και επάνοδο στην μητέρα πατρίδα. Είδες τα γονίδια; Σπουργίτης και αυτός. Ας είναι καλά ο μπισνόννος του Στέφανος Μαρτζώκης. Ειλικρινά χαίρομαι, και το εννοώ, για τις επιλογές και τις αντοχές σου. Δεν απευθύνομαι μόνο στον Ποιητή, αλλά και στον ιερωμένο. Κάνεις τη διαφορά όχι απλώς διακριτή, αλλά και πολύ μακρινή μεταξύ των συναδέλφων σου. Σε χαίρομαι, σε θαυμάζω και σε ασπάζομαι, ο φίλος σου Διονύσης.

οι φίλοι απο την Κυπαρισσία είπε...

όμορφο και φυσικά ακραία αγαπητικό
τον χαιρετούμε ζεστά..........

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails