© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Προβολή ταινίας του Μαθιού Γιαμαλάκη-Μαρτζώκη / Matheo Yamalakis' Movie


Απόψε, στις 7.30 μ.μ., η Κινηματογραφική Λέσχη Ζακύνθου (και μέσω αυτής όλη η Ζάκυνθος) τιμά έναν Ζακυνθινό από μητέρα, τον οποίον μέχρι τώρα δεν γνωρίζαμε: Τον σκηνοθέτη και ζωγράφο Μαθιό Γιαμαλάκη-Μαρτζώκη. Σε προηγούμενη ανακοίνωση αναφερθήκαμε στην αποψινή βραδιά, αλλά και στην προσωπικότητα του τιμώμενου.


Εμείς τον τιμάμε από εδώ, χρησιμοποιώντας υλικό από την προσωπική του ιστοσελίδα, αλλά και προβάλλουμε παρακάτω μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία του καλού Σκηνοθέτη μας από το Αρχείο της Σουηδικής Τηλεόρασης: The lunch, του 1966.


 

The lunch, 1966, 8΄. Σουηδικός τίτλος: Lunchen.


Τέλος, για όσους κεντρισθούν ευεργετικά από το κινηματογραφικό βλέμμα του Γιαμαλάκη-Μαρτζώκη, προβάλλουμε ήδη στο βουστροφηδόν (δηλαδή, στο ιντερνετικό μας σινεμά), μιαν άλλη ταινία του, την Venice on the skids, του 1980 (73΄, με σουηδικό τίτλο: Venedig pε glid), βραβευμένη από το Swedish Film Institute το 1981. Μπορείτε να την δείτε και αυτήν, κάνοντας κλικ εδώ.

Θα ακολουθήσει φωτορεπορτάζ από την τιμητική βραδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails