© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Πετυχημένη απόψε η προβολή της ταινίας του Μαθιού Γιαμαλάκη-Μαρτζώκη για την Κρήτη










Πριν λίγο, με επιτυχία ολοκληρώθηκε στον Δημοτικό Κινηματογράφο της Ζακύνθου "Φώσκολος", η προβολή της ταινίας του Κρητικο-ζακυνθινού σκηνοθέτη και ζωγράφου Μαθιού Γιαμαλάκη - Μαρτζώκη, "Αγάπη. Η Κρήτη τον Αύγουστο", η οποία αγκαλιάστηκε κατ' αρχήν από την Κινηματογραφική Λέσχη Ζακύνθου και απόψε απ' όλους, όσοι αγαπούν την ποιότητα στη ζωή και στον πολιτισμό, σε καιρούς μάλιστα αλλοπρόσαλλους και ασθενικούς, κατά τους οποίους τεντώνονται επικίνδυνα οι αντοχές των συνΕλλήνων.

Η ταινία, με εικόνα και ήχο που αποτυπώθηκε στην Κρήτη του 1985, φτιάχτηκε είκοσι χρόνια μετά, το 2005 και ουδόλως διστάζει να βάλει ρεαλιστικά / χειρουργικά "τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων", όσον αφορά στην κοινωνική - πολιτική - πολιτιστική - οικολογική αλλοτρίωση της Κρήτης, αλλά και τής εν γένει ελληνικής Επαρχίας. Διότι -κατά κοινή ομολογία- στο εν λόγω φιλμ (Κινηματογράφο της Αλήθειας, όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται αυτού του είδους το ντοκιμαντέρ) διείδαμε όλοι οι παρευρισκόμενοι θεατές την ανάλογη και διαρκώς ογκούμενη κατάντια και της Ζακύνθου, όχι μονάχα της δεκαετίας του 1990, αλλά και του 2020 πλέον. Δυστυχώς, επτωχεύσαμεν...

π. Π. Κ.

Η ταινία -χάριν των αναγνωστών μας- προβάλλεται ήδη στην ηλεκτρονική αίθουσα του πολυπεριοδικού μας, στο βουστροφηδόν, μ' ένα κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails