© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Η Πάτμος του Μαθιού Γιαμαλάκη - Μαρτζώκη / Matheo Yamalakis - Martzokis' paintings and movie from greek Island Patmos



Θυμάστε τον Μαθιό Γιαμαλάκη - Μαρτζώκη; Είναι ο Κρητικοζακυνθινός φίλος ζωγράφος και σκηνοθέτης, που ζει μόνιμα στη Στοκχόλμη και τον γνωρίσαμε εσχάτως. Ένας δια βίου επαναστάτης, ο οποίος με τα πινέλα και τον φακό του διασώζει τον κόσμο, καθ' όσον τού αναλογεί!

Σήμερα τον παρουσιάζουμε στη σχέση του με το ιερό νησί της Πάτμου. Μεταξύ των ετών 1990 και 2000 έχει αποτυπώσει το μυστήριο, που ευδοκιμεί εκεί, μες από ευάριθμες ζωγραφιές του, οι οποίες απέρρευσαν από διάφορα ταξίδια του επιτόπου κι εμείς εκθέτουμε ευθύς παρακάτω. Επίσης έχουμε και προβολή μιας ταινίας του ίδιου περί Πάτμου, την οποία, με ευγενική άδειά του, ανεβάσαμε στη βιντεοθήκη μας προς ψυχαγωγίαν των αναγνωστών και θεατών μας!  Τιτλοφορείται "ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΛΙΝΑ. Το νησί και ο γυμνός κολυμβητής", του 1996, διάρκειας 56΄47΄΄. Πρόκειται για ένα άγνωστο στους πολλούς φιλμ, μες από την ιδιότυπη -ποιητικότροπα περιηγητική- ματιά του νέου Φίλου Μαθιού! Αξίζει να την δείτε!





















  προβολή ταινίας  

Μαθιού Γιαμαλάκη - Μαρτζώκη

  ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΛΙΝΑ  
  Το νησί και ο γυμνός κολυμβητής 

(1996)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails