© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

ΑΘΑΝΑΤΙΖΕ! (Με αφορμή το βιβλίο "Λευκότερος καίγεσαι" του Παν. Καποδίστρια)

Σημείωμα του ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΟΥ



"[…] Να αντιμάχεσαι
τις πλοκές των χρωμάτων
καμένος κόπος.
Αθανάτιζε ότι βλέπεις 
κι όπου σε βγάλει δρόμος.

( Νοσοκομείο Ζακύνθου ο Άγιος Διονύσιος, Ιούλιος 2017)"*


Ποιο είναι το χρώμα της νοσηλείας; Τι υπαινίσσεται εδώ ο ποιητής μας;


"[…] τα φωτοκλίκ δεν ειρηνεύουν πάντα την ψυχή
η ανθρωπιά δεν είναι παίξε-γέλασε […]."*


μου απαντά σε άλλο σημείο!

Τρέχω βεγγικά στο φαρμακείο για τον χαπακοκόφτη των γιαγιάδων, ο υιός περίλυπος, ο μπαμπάς έχει κάτι στο αίμα και η μαμά στα κόκαλα, μου λέει. Σάμπως τα γηρατειά είναι παίξε γέλασε;

Έχω ανάγκη από λίγη ομορφιά, ξεκινά έκθεση ζωγραφικής του Εδουάρδου Σακαγιάν, μαθαίνω. Τα ζωγραφικά του έργα προβάλλουν την αγάπη προς τον συνάνθρωπο, «κόντρα στον μηδενισμό της ματαιότητας και της μοναξιάς που προκύπτει από την κριτική που απορρίπτει», γράφει η ανακοίνωση. Συνεχίζω το μαγείρεμα.

«Aντίο παραμυθά», διηγείται με νότες ο Brad Mehldau, αποχαιρετώντας ένα φίλο του στην αιωνιότητα μέσα από το άλμπουμ «I Οwn Nothing» και σαφέστατα επηρεασμένος από το Ευαγγέλιο και το Αποστολικό «ως μηδέν έχοντες και τα πάντα κατέχοντες»!

*«Λευκότερος καίγεσαι», ποιητική συλλογή ή εναγκαλισμός τιμής και αγάπης, όπως μου γράφει στην αφιέρωση ο δημιουργός της, π. Παναγιώτης Καποδίστριας.

Αθανατίζω ένα μικρό ευχαριστώ, ξαναπαίρνω κουτσά στραβά τον δρόμο… ἐγώ εἰμι ἡ ὁδὸς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails