© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Απεβίωσε στο Βιετνάμ ο Ζακυνθινός ζωγράφος Διονύσης Παπαδάτος

Σημείωμα: π. Παναγιώτης Καποδίστριας 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που φθάνουν ώς εμάς, απεβίωσε σήμερα το πρωί (24 Ιουνίου 2016) ο γνωστός και πρωτοποριακός Ζακυνθινός ζωγράφος Διονύσης Παπαδάτος

Ο καλός φίλος μας είχε ταξιδέψει για μιαν ακόμη φορά στο Βιετνάμ (τον έθελγαν πολύ τα άπω ταξίδια), όπου όμως κτύπησε σοβαρά στο μπάνιο του ξενοδοχείου του, εγχειρίστηκε σε τοπικό εκεί νοσοκομείο, νοσηλεύτηκε επί πολλούς μήνες, αργότερα μάλιστα στην εντατική, από όπου όμως δε συνήλθε ποτέ. Έτσι εκεί, "εις ξένην γην", έκλεισε ο κύκλος της ζωής -μάλλον η σπείρα, που τόσο αγαπούσε ο ίδιος-  ενός ακόμη σημαντικού πνευματικού ανθρώπου της Ζακύνθου, ο οποίος διακρινόταν για την οξύνοια και επαναστατικότητα της σκέψης του, την ανοικτοσύνη του δημιουργικού ταλέντου του και τη φιλικότητα του χαρακτήρα του! 

Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη!Του οφείλουμε ότι πλησίον του γίναμε κατά τι ψηλότεροι...


Ο Διονύσης Παπαδάτος γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1937. Από το 1958, όταν πρωτοπήγε στην Αθήνα, άρχισε ελεύθερες σπουδές ζωγραφικής σε διάφορα εργαστήρια και κυρίως σε αυτό του ζωγράφου Θεόδωρου Δρόσου, για τρία χρόνια. Υπήρξε μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (Ε.Ε.Τ.Ε.) Έργα του υπάρχουν στη συλλογή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο τμήμα Αρχαιολογίας, στη συλλογή του Γιώργου Κωστόπουλου, καθώς επίσης και σε χώρες της Ευρώπης. Από το 2002 έζησε και εργάστηκε στη γενέτειρά του, όπου είχε εμπνευστεί και δημιουργήσει την αξιομνημόνευτη δουλειά του με τις μεταλλικές κατασκευές. Στο χωριό Μαχαιράδο Ζακύνθου είχε ιδρύσει το Κέντρο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Κρύπτη» που λειτούργησε από το 2001 έως λίγο πριν τον θάνατό του.







ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ στο IONIAN CHANNEL, τον Σεπτέμβριο του 2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails