© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

"Λευκότερος καίγεσαι", η νέα ποιητική συλλογή του π. Παναγιώτη Καποδίστρια


Αγαπητοί Φίλοι, 

Έχω την τιμή να Σας παρουσιάζω το νέο ποιητικό βιβλίο μου, το οποίο κυκλοφορείται αυτές τις ημέρες (Δεκέμβριο 2019) και ήδη το κρατώ στα χέρια μου, με συγκρατημένη χαρά, όπως άλλωστε μού συμβαίνει σε κάθε τέτοια περίπτωση των κατά καιρούς εκδεδομένων κόπων μου.

Το νέο βιβλίο τιτλοφορείται "ΛΕΥΚΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙΓΕΣΑΙ", εκδόθηκε από τη σειρά εκδόσεων του Μορφωτικού Κέντρου ΑΛΗΘΩΣ και τυπώθηκε στο έμπειρο Τυπογραφείο της Αποστολικής Διακονίας. Το εξώφυλλο κοσμεί μια ελαιογραφία του ζωγράφου Κωνσταντίνου Ράμμου, η οποία από ετών έχει αποκτηθεί από την οικογένειά μας και κοσμεί το σπίτι μας.

Το βιβλίο έχει 136 σελίδες, στις οποίες περικλείονται έξη ενότητες ποιημάτων, γραμμένων από το 2007 έως και το 2019, τις ακόλουθες: α) "Η νύχτα μπάζει φως" (πολυθεματικά ποιήματα), β) "Θεωρία El Greco" (ποιήματα για τον αποκαλυπτικά μυστικό και κρυπτικό ζωγράφο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο), γ) "Ζωή καταφυγίου" (κάποια από τα ταξίδια μου ανά τον κόσμο σε στίχους), δ) "Τα Πολίτικα" (οφειλετικά απόστιχα για την του Κωνσταντίνου Πόλη και τον εκεί ασκούμενο Πρώτο της Ορθόδοξης Ρωμιοσύνης, ε) "Πόνοι απόρρητοι. 12 ποιήματα για τον Μοναχό Μωυσή τον Αγιορείτη" και στ) "Των Απόντων" (ένα είδος ποιητικού διαλόγου με φιλικές προσωπικότητες του κοινοτικού, οι οποίες ανήκουν ήδη στην Αιωνιότητα). 

Η κάθε ενότητα από τις ανωτέρω θα μπορούσε να είναι μια αυτόνομη ποιητική συλλογή, όμως συνεκδίδονται για λόγους περιορισμού των εκδοτικών εξόδων. 

π. Π. Κ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails