© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Επιτοίχιος Κάλβος. Light installation για τα 150 χρόνια από τον θάνατο του Ποιητή, στο Κέντρο Λόγου "Αληθώς" [video]




Μιαν αξιομνημόνευτη βραδιά ποίησης και μουσικής προσέφερε το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου “Αληθώς” στο κοινό της πνευματικής Ζακύνθου, το βράδυ της Κυριακής, 10ης Φεβρουαρίου 2019, εντός του Ναού της Παναγούλας Μπανάτου. 

Επρόκειτο για αφιέρωμα του Κέντρου στον ποιητή ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΒΟ (1792-1869), τον “φιλόπατρι” Ποιητή των “Ωδών” και της “Λύρας”, ευκαιρίας δοθείσης από τη συμπλήρωση φέτος 150 χρόνων μετά τον θάνατό του. Ο γενικός τίτλος της βραδιάς είχε ληφθεί από την εκφραστικό στίχο του Κάλβου: “και με φως και με θάνατον ακαταπαύστως”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την είσοδο και την έξοδο στον Ναό, επί του εμπρόσθιου τοίχου του, προβάλλονταν στίχοι από τα χειρόγραφα του Ποιητή και μάλιστα από τον “Φιλόπατρί” του. Ήταν ένα εμπνευσμένο light installation, το οποίο δημιούργησε ο Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας, συνεργαζόμενος με τους Κωνσταντίνο Β. Μάτσα και Ιωάννη Σπ. Κοντονή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails