© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Κερκυραίοι λόγιοι κατά τον 16ο αιώνα. Ομιλία στην Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών

Με θέμα «Κερκυραίοι λόγιοι του 16ου αιώνα» θα μιλήσει στην Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών (Μουσείο Σολωμού) ο Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας και Αντιπρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Θεόδωρος Παππάς, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 20.00. 

Οι Επτανήσιοι λόγιοι, από τον 16ο αι. παρακολουθούν άγρυπνα τα ευρωπαϊκά φιλολογικά ρεύματα του καιρού τους και επιθυμούν να τα μεταφέρουν στα καθ’ ημάς, έχοντας παράλληλα ευδιάκριτες επιρροές από την κρητική λογοτεχνία. Πρόκειται για την περίοδο της προπαρασκευής, όπου μια πλειάδα λογίων, δημιουργών και θεατρικών συγγραφέων, προετοιμάζει το έδαφος για την πνευματική αφύπνιση και την παρουσία του Διονυσίου Σολωμού. Μερικά ονόματα Κερκυραίων: ο Νικόλαος Σοφιανός, ο Νίκανδρος (ή Ανδρόνικος) Νούκιος, ο Ιάκωβος Τριβώλης, ο Ματθαίος Δεβαρής, ο Νικόλαος  Λουκάνης, ο Ιωαννίκιος Καρτάνος…

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails