© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Τιμή στον Ανδρέα Κάλβο “και με φως και με θάνατον· ακαταπαύστως”, από το Κέντρο Λόγου “Αληθώς”, 150 χρόνια από τον θάνατό του





Το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου “Αληθώς” έχει την τιμή να αφιερώσει την 4η εκδήλωση του η΄ κύκλου δράσεών του στον Ζακύνθιο και μέγα “Φιλόπατρι” Ποιητή ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΒΟ-ΙΩΑΝΝΙΔΗ (1792-1869), με την ευκαιρία της συμπλήρωσης, κατά το τρέχον έτος, 150 χρόνων από τον θάνατό του και με γενικό τίτλο, τους στίχους του ίδιου:

“και με φως και με θάνατον ακαταπαύστως”.

Η κάλβεια φιλολογική – μουσική αυτή εκδήλωση θα γίνει στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, την Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 7.30 το βράδυ και θα περιλαμβάνει:

Στο πρώτο μέρος, ο Φιλόλογος κ. Γιώργος Φιορεντίνος θα δώσει διάλεξη, με θέμα: “Ο ανεικόνιστος Ανδρέας Κάλβος, ανάμεσα στον Σολωμό και τον Φώσκολο”.

Στο δεύτερο μέρος, δυο συνεργαζόμενα χορωδιακά σχήματα του νησιού, η Παιδική – Νεανική Χορωδία Ζακύνθου και η Χορωδία Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ζακύνθου, θα αποδώσουν μελοποιημένα ποιήματα του τιμώμενου Ποιητή κι ένα νεότερο άσμα, που αφορά στην φυσιογνωμία του Κάλβου. Θα διευθύνει ο Μουσικός κ. Αντώνης Κλάδης, ενώ στο πιάνο θα είναι ο Δημήτρης Αναστόπουλος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails