© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Στον Ναό Αγ. Ιωάννου Θεολόγου - παρεκκλήσιο Μονής Αγ. Μιχαήλ Κιέβου | Михайлівський золотоверхий монастир

Ταξίδεψε λίγο πριν την Επανάσταση του 2013, φωτο-αποτύπωσε και παρουσιάζει ο π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ


Αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτηση ότι μέσα στο κτιριακό συγκρότημα της Μονής του Αγίου Αρχαγγέλλου Μιχαήλ Κιέβου, με το χρυσότρουλο Καθολικό, υπάρχει κι ένας άλλος Ναός, αυτός του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, που παρουσιάζουμε σήμερα.

Το οικοδόμημα περικλείει την τραπεζαρία της Μονής, η δε ανατολική απόληξή του γίνεται ο εν λόγω Ναός. Το κτίριο αυτό οικοδομήθηκε το 1713 στη θέση ενός παλαιότερου ξύλινου. Το εσωτερικό αναθεωρήθηκε το 1827 και πάλι το 1837, ενώ αποκαταστάθηκε στη σημερινή μορφή του μεταξύ των ετών 1976 και 1981. 

Ο Ναός λειτουργεί σήμερα ως παρεκκλήσιο της παρακείμενης (βλ. 2η φωτό) Θεολογικής Ακαδημίας του Κιέβου, της επίσημης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, υπό τον Μακ. Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails