© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 22 Μαΐου 2021

«Πόρφυρας» Νο 174, με σελίδες για τον Γ. Σεφέρη και τον Ι. Μ. Παναγιωτόπουλο


Στο νέο τεύχος του περιοδικού Πόρφυρας (Νο 174), Ιανουάριος-Μάρτιος 2021), με το οποίο το περιοδικό διατρέχει το 41ο έτος ανελλιπούς παρουσίας του με πανελλήνια εμβέλεια, τον τόνο δίνουν αφενός μεν ο Γιώργος Σεφέρης, για τα πενήντα χρόνια από τον θάνατό του, με εργασία αθησαύριστων νεανικών δοκιμίων του, που υπογράφει ο Παναγής Αλιπράντης, και ανακοίνωση για τα Τρία κρυφά ποιήματά του, που υπογράφει ο Περικλής Παγκράτης, αφετέρου ο Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος, με ανακοινώσεις συνεδρίου της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών (Πρακτικά).

Τις σελίδες για τον Ι.Μ. Παναγιωτόπουλο υπογράφουν οι, Νίκιας Λούντζης, Δημήτρης Κόκορης, Σωτήρης Γάκος, Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος, Κωνσταντίνα Παπαστεργιοπούλου, Αθηνά Ρώσση, Σωτήρης Τριβιζάς, Βασιλική Κατέρη, Αφροδίτη Καϊράκη, Κωνσταντίνα Χρυσικοπούλου, Μαρία Κόκορη και Δημήτρης Κονιδάρης. 

Στις άλλες σελίδες, δοκίμια της Αλεξάνδρας Δεληγιώργη, της Μιχαήλας Καραμπίνη-Ιατρού, της Κωνσταντίνας-Αϊσέ Γιλμάζ-Μπουκουβάλα και του Αντώνη Κ. Πετρίδη, ποίηση του Κώστα Θ. Ριζάκη, του Κώστα Σουέρεφ, του Ευάγγελου Βαλσαμίδη και της Ευσταθίας Δήμου, πεζογραφία της Δήμητρας Μήττα και του Λουκιανού Ζαμίτ.

Στις «Επισημάνσεις» η Μαρία Σγουρίδου, στις «Μικρές Επιστροφές» ο Κώστας Σουέρεφ και στην κριτική βιβλίων ο Δημήτρης Κονιδάρης, η Τιτίκα Καραβία και η Μαριάνα Σπανάκη.

Το επαναλαμβανόμενο κόσμημα στις σελίδες του «Πόρφυρα» είναι, όπως πάντα, του Σπύρου Αλαμάνου (1947-2011). To εξώφυλλο σχεδιάστηκε από τον Νίκο Τρικαλιώτη.

Από το πρωτοσέλιδο σημείωμα του τεύχους: «Και μια τελευταία ευχαριστήρια επισήμανση προς τους αναγνώστες και συνεργάτες του Πόρφυρα. Η κατανόηση τόσο των αναγνωστών όσο και των συνεργατών – που περίμεναν ή περιμένουν υπομονετικά να δουν δημοσιευμένες τις εργασίες τους – στην επιβεβλημένη από τις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας του covid 19 έλλειψη τακτικότητας έκδοσης – που, ωστόσο, την επιδιώξαμε όσο ήταν πραγματικά και νομοθετικά εφικτό – αποτελεί στοιχείο ενδυνάμωσής μας».   

Πόρφυρας 174, Σελίδες 160, τιμή 8 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails