© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Ιάσων Δεπούντης στην Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών


Εκδήλωση για τον κερκυραίο ποιητή Ιάσονα Δεπούντη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 και ώρα 20.00 στο Μουσείο Σολωμού της Κέρκυρας, σε συνεργασία με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας). Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, συζητούν για την ποίηση του Ιάσονα Δεπούντη, ο Κώστας Σουέρεφ, ο Δημήτρης Κονιδάρης και ο Περικλής Παγκράτης. Θα ακολουθήσει, στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, θέατρο αναλογίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας για το έργο του Ιάσονα Δεπούντη «Το Ναυάγιο της Ομίχλης».

Ο Ιάσων Δεπούντης (7 Αυγούστου 1917- 23 Ιουνίου 2008) με τα πρώτα του ποιήματα δηλώνει μοντερνιστής, αργότερα εντούτοις η ποίησή του έγινε αφηρημένη. Εστιάζεται στην παντοδυναμία της φύσης, ενώ τον φοβίζει η χωρίς φραγμούς χρήση της τεχνολογίας, ιδίως στον πόλεμο. Στην ποίησή του, εκτός από τον λόγο, ενσωματώνει κολάζ, φωτογραφίες, ακόμη και αποκόμματα εφημερίδων. Τα ποιήματά του, ποιήματα-συνθέσεις, παραπέμπουν κάποιες φορές στην οπτική ποίηση και στη συγκεκριμένη ποίηση, επιδέχονται δε πολλών ειδών αναγνώσεις. Ανήκει στην πρώτη μεταπολεμική γενιά.

Από την 1η Ιουνίου 2016 έως την 30η Ιουλίου 2016 θα λειτουργεί στην Αίθουσα Τέχνης (Κήπος του Λαού) έκθεση τεκμηρίων του Ιάσονα Δεπούντη. Τα εγκαίνια θα συνοδευτούν από ομιλίες. Η έκθεση αυτή είναι μια παραγωγή της Πινακοθήκης Δήμου Κέρκυρας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails