© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Ο βραχύς κατάλογος της Εταιρείας Συγγραφέων για το Βραβείο Γιάννη Βαρβέρη

Ανακοινώθηκε ο βραχύς κατάλογος πρωτοεμφανιζόμενων ποιητών για το «Βραβείο Γιάννη Βαρβέρη» της Εταιρείας Συγγραφέων, το οποίο θεσπίστηκε το 2011 στη μνήμη του ποιητή και μέλους της Γιάννη Βαρβέρη (1955-2011), με σκοπό να αναδείξει τις σημαντικότερες νέες ποιητικές φωνές της χώρας. 

Ωστόσο, η φετινή διαδικασία έχει μιαν ιδιαιτερότητα. Συγκεκριμένα, ενώ η επιλογή των ποιητών που περιλαμβάνονται στον βραχύ κατάλογο αποφασίστηκε ομόφωνα στις 11 Απριλίου από την τριμελή επιτροπή που έχει συστήσει η Εταιρεία Συγγραφέων και η οποία απαρτιζόταν από τους Ερρίκο Μπελιέ, Νίκο Λάζαρη και Νίκο Δαββέτα, η  αναγγελία γίνεται τώρα υποχρεωτικά μόνο από τα δύο μέλη της επιτροπής (από τον Νίκο Λάζαρη και τον Νίκο Δαββέτα) οι οποίοι τελικά θα υπογράφουν και το σκεπτικό της απονομής του βραβείου. Και τούτο, γιατί το τρίτο μέλος, ο πρόεδρος της επιτροπής, μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας και στενός φίλος του Γιάννη Βαρβέρη, ο Ερρίκος Μπελιές, απεβίωσε στις 19 Απριλίου, βυθίζοντας σε άφατη θλίψη τους οικείους, τους φίλους και τους συναδέλφους του στην Εταιρεία Συγγραφέων.

Με έντονη συναισθηματική φόρτιση, εκφράζοντας την οδύνη τους για την απώλεια του πολύτιμου συνεργάτη και ακριβού τους φίλου  Ερρίκου, (με τον οποίο συνεργάστηκαν άψογα) τα δύο, πλέον, μέλη της επιτροπής δήλωσαν προς το Δ.Σ. της Εταιρείας Συγγραφέων, ότι τη βραδιά της απονομής του  βραβείου, θα έχουν, νοερά, στο πλάι τους τον  Ερρίκο Μπελιέ στη μνήμη του οποίου επιθυμούν να αφιερώσουν   τη φετινή εκδήλωση. Tο τελικό αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί, συγχρόνως με την απονομή του βραβείου, σε ειδική τελετή που θα γίνει τον Οκτώβριο.

Οι ποιητές και οι ποιήτριες που περιλαμβάνονται στον βραχύ κατάλογο των υποψήφιων για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή στη μνήμη του Γιάννη Βαρβέρη, είναι, κατ’ αλφαβητική σειρά, οι εξής:

1. Ένο Αγκόλλι, Ποιητικό Αίτιο, εκδόσεις Εντευκτηρίου
2. Μαρία Θ. Αρχιμανδρίτη, Η μοναξιά της καμπύλης, εκδόσεις Κέδρος
3. Μαίρη Κλιγκάτση, Πλευρικά, εκδόσεις Γαβριηλίδης
4. Χρήστος Κολτσίδας, Τα Ορεινά, εκδόσεις Μελάνι
5. Κωνσταντίνα Κορρυβάντη, Μυθογονία, εκδόσεις Μανδραγόρας
6. Γιάννης Κοτσιφός, Ο πειρασμός της γραφής, εκδόσεις Μελάνι
7. Δάφνη Φαντριδάκη, Ακίδες, εκδόσεις Μανδραγόρας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails