© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Διάλεξη για το Βρετανικό Εμπόριο στην Ανατολή, κατά τους 18ο και 19ο αιώνες


Το Σπίτι της Κύπρου και η Εταιρεία Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια προσκαλούν στο πέμπτο ιδιαίτερα ενδιαφέρον μέρος  του νέου κύκλου διαλέξεων  με τον γενικό τίτλο: «Προς την Επανάσταση και τη συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους».

Την Τετάρτη 25 Μαΐου  2016, στις 8.00 μ.μ., στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα, θα μιλήσει  η κ. Δέσποινα Βλάμη, Κύρια Ερευνήτρια στο Κέντρο Μεσαιωνικού και Νέου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών με θέμα: "Βρετανικό Εμπόριο στην Ανατολή, 18ος-19ος αιώ. Η βρετανική Levant Company  και ένας ελληνικός Δούρειος Ίππος".

Θέμα της διάλεξης είναι το βρετανικό εμπόριο στην Ανατολή και η σταδιακή ένταξη σε αυτό Ελλήνων εμπόρων από τα τέλη του 18ου αιώνα. Ποια είναι η περιβόητη  Levant Company, η αγγλική προνομιούχος εμπορική εταιρεία, η οποία από το 1581 έως το 1825 είχε αναλάβει με βασιλική χάρτα το μονοπώλιο, την οργάνωση και τον έλεγχο του βρετανικού εμπορίου στην Οθωμανική Αυτοκρατορία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails