© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΤΖΕΝΗ ΡΟΥΣΣΕΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΤΖΕΝΗ ΡΟΥΣΣΕΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
Γράφει -σε τέσσερα μέρη- ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ. Κάντε κλικ στην ανωτέρω φωτό, για να έχετε πρόσβαση στον θεατρικό κόσμο της Τζένης Ρουσσέα!

Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

Διάλεξη για το Βρετανικό Εμπόριο στην Ανατολή, κατά τους 18ο και 19ο αιώνες


Το Σπίτι της Κύπρου και η Εταιρεία Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια προσκαλούν στο πέμπτο ιδιαίτερα ενδιαφέρον μέρος  του νέου κύκλου διαλέξεων  με τον γενικό τίτλο: «Προς την Επανάσταση και τη συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους».

Την Τετάρτη 25 Μαΐου  2016, στις 8.00 μ.μ., στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα, θα μιλήσει  η κ. Δέσποινα Βλάμη, Κύρια Ερευνήτρια στο Κέντρο Μεσαιωνικού και Νέου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών με θέμα: "Βρετανικό Εμπόριο στην Ανατολή, 18ος-19ος αιώ. Η βρετανική Levant Company  και ένας ελληνικός Δούρειος Ίππος".

Θέμα της διάλεξης είναι το βρετανικό εμπόριο στην Ανατολή και η σταδιακή ένταξη σε αυτό Ελλήνων εμπόρων από τα τέλη του 18ου αιώνα. Ποια είναι η περιβόητη  Levant Company, η αγγλική προνομιούχος εμπορική εταιρεία, η οποία από το 1581 έως το 1825 είχε αναλάβει με βασιλική χάρτα το μονοπώλιο, την οργάνωση και τον έλεγχο του βρετανικού εμπορίου στην Οθωμανική Αυτοκρατορία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Follow by Email

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails