© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Για τον βιβλιογράφο Θωμά Ι. Παπαδόπουλο (+7.7.2014)

Σημείωμα του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΝΙΔΑΡΗ 


Οφείλω να το καταγράψω, εις μνήμην. Ο μεγάλος βιβλιογράφος Θωμάς Ι. Παπαδόπουλος έφυγε πριν από περίπου 2 χρόνια (7-7-2014) και το έμαθα μόλις χτες. 

Δεν ήταν από αυτούς που αρέσκονται να προκαλούν θόρυβο γύρω από το όνομά τους, παρ’ ό,τι το τυπωμένο έργο του ξεπερνάει τις 50 μελέτες, με κορωνίδα τις μνημειώδεις και πολύμοχθες βιβλιογραφικές εργασίες του, όπως τη δίτομη «Ελληνική Βιβλιογραφία» (1544-1800), έκδοση της Ακαδημίας Αθηνών, την τρίτομη «Ιονική Βιβλιογραφία» και την ογκώδη καταγραφή ελληνικών βιβλίων από τις βιβλιοθήκες του Αγίου Όρους, που τον κατατάσσουν επάξια στη χορεία των μεγάλων βιβλιογράφων της ελληνικής έντυπης παραγωγής. Ήταν πρώην διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Βουλής. 

Τον γνώρισα στην Κέρκυρα μερικά χρόνια πιο πριν, έγινε συνδρομητής στον Πόρφυρα και μου πρόσφερε την «Ιονική Βιβλιογραφία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails