© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Who is Who οι εκτιθέμενες φωτογράφοι στην έκθεση "Δέκα + Δέκα" του "Αληθώς" [εγκαίνια: 9.8.2019, 8.30 μμ]



[Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, την ερχόμενη Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2019, ώρα 8.30 το βράδυ, στο Μπανάτο της Ζακύνθου, θα γίνουν τα εγκαίνια της αίθουσας Βιβλιοθήκης της Ενορίας αυτής, πλησίον του Ναού της Παναγούλας Μπανάτου, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄. 
     Αμέσως μετά, αγκαλιάζοντας ως τοπική Εκκλησία τον Πολιτισμό και τα πρόσωπα που τον παράγουν, θα παρουσιασθεί η Έκθεση δέκα συν δέκα πολύ ομιλητικών Φωτογραφιών, τις οποίες αποτύπωσαν εμπνευσμένα δύο νεαρές επιστήμονες, καταγόμενες από το Μπανάτο: η Καλλιόπη Ζιάκα και η Λουκία Καποδίστρια. Πρόκειται για αξιόλογες ματιές των τόπων όπου ζουν ή επισκέπτονται, τόπων που συχνά-πυκνά αποδεικνύονται ου-τοπίες ή και δυσ-τοπίες.
     Πίσω πάντως από τα εκτιθέμενα φωτοέργα -παράγωγα ψυχής και εσωτερικού ανθρώπου- στέκουν πάντα οι καλλιτέχνιδες. Αξίζει να τις γνωρίσουμε ακολούθως:]


W H O  I S  W H O
Λουκία Καποδίστρια


Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Ζάκυνθο. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Αθήνας, όπου ζει μόνιμα, με ειδικότητα στον ελληνικό παραδοσιακό χορό, ενώ βρίσκεται στην ερευνητική φάση της μεταπτυχιακής διατριβής της στον τομέα των εκπαιδευτικών μοντέλων Φυσικής Αγωγής, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

     Η πρώτη επαφή της με την τέχνη της φωτογραφίας ήταν το 2013, στον Φωτογραφικό Τομέα ΠΟΦΠΑ του Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου, όπου παρακολούθησε μαθήματα καλλιτεχνικής φωτογραφίας για δύο έτη. Από τότε ασχολείται με το συγκεκριμένο είδος συμμετέχοντας σε φεστιβάλ, διαγωνισμούς και εικαστικές παρουσιάσεις. 

     Η συγκεκριμένη έκθεση είναι η πρώτη συγκεντρωτική  παρουσίαση της δουλειάς της. Ο χορός, τα ταξίδια και η επαφή της με τα παιδιά αποτελούν κύριες πηγές έμπνευσής της.



W H O  I S  W H O 

Καλλιόπη Ζιάκα

Είναι εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, γεννημένη στην Αθήνα, όπου ζει μόνιμα. Έχει καταγωγή από τον Γοργοπόταμο και τη Ζάκυνθο. 

     Σπούδασε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και παράλληλα με τις προπτυχιακές σπουδές της παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας στον Φωτογραφικό Τομέα ΠΟΦΠΑ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, συμμετέχοντας σε ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας. Μετά το πέρας των σπουδών της, εργάστηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση και από το 2018 φοιτά στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της «Δημιουργικής Γραφής» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

     Η συγκεκριμένη έκθεση είναι η πρώτη συγκεντρωτική  παρουσίαση της δουλειάς της. Πέραν της διδασκαλίας και της φωτογραφίας αγαπά τη λογοτεχνία, τη συγγραφή και τα ταξίδια.


Συντελεστές Έκθεσης Φωτογραφίας
"δέκα συν δέκα":

Επιμελητής έκθεσης:
Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας

Συνοδευτικό κείμενο έκθεσης:
Κατερίνα Δεμέτη

Προσαρμογή
φωτογραφικών έργων και παραγωγή εντύπων:
Ματίνα Γιατρά-Ρίτσου

Υποστήριξη:
π. Παναγιώτης Καποδίστριας
Τιμόθεος Στραβοπόδης
Κωνσταντίνος Μάτσας

Παραγωγή:
Μορφωτικό Κέντρο Λόγου Ενορίας Μπανάτου
 «ΑΛΗΘΩΣ»
© 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails