© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Κυκλοφορείται ο νέος «Πόρφυρας» της Κέρκυρας, Νο 169-170


ΑΘΗΣΑΥΡΙΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ 
ΤΩΝ ΜΙΧΑΗΛ ΜΗΤΣΑΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑΚΗ

ΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΟΛΗ ΠΡΑΤΙΚΑΚΗ

Στο νέο τεύχος του περιοδικού «Πόρφυρας» (Νο 169-170, Ιούλιος-Δεκέμβρης 2019), με το οποίο το περιοδικό εισέρχεται στο 40ο έτος ανελλιπούς παρουσίας του σε πανελλήνια εμβέλεια, τον  τόνο δίνουν τα αθησαύριστα κείμενα των συγγραφέων Μιχαήλ Μητσάκη και Αντώνη Σαμαράκη, που υπογράφουν αντίστοιχα ο Λάμπρος Βαρελάς κι ο Γιώργος Ανδρειωμένος, καθώς και οι σελίδες για τον ποιητή Μανόλη Πρατικάκη.

Οι σελίδες για τον Μανόλη Πρατικάκη περιλαμβάνουν ανακοινώσεις του Επιστημονικού Συνεδρίου «Νάσος Βαγενάς- Μιχάλης Γκανάς – Μανόλης Πρατικάκης» (11,12 και 13 Νοεμβρίου 2016). Υπογράφουν ο Ευριπίδης Γαραντούδης, η Μαρία Ν. Ψάχου, ο Φίλιππος Δ. Δρακονταειδής, ο Τάσος Γουδέλης, η Στεύη Αγγελάκου, η Χρύσα Φάντη, η Μαρία Διαμαντοπούλου, η Μαρία Γεωργούλα, η Αμαλία Τσουκαλά, η Ελευθερία Κούκουρα, ο Κώστας Λιντοβόης, ο Δημοσθένης Δαββέτας και η Εμμανουέλα Καββαδία.

Στις άλλες σελίδες, ποίηση του Κώστα Θ. Ριζάκη, του Γεράσιμου Ρομποτή, του Κώστα Λιννού, της Πηνελόπης Γιώσα και του Γιώργου Δελιόπουλου, πεζογραφία του Στέλιου Φώκου, του Λουκιανού Ζαμίτ και της Κατερίνας Παναγιωτοπούλου. Στις «Επισημάνσεις» ο Αστέρης Ν. Μαυρουδής. Στην κριτική βιβλίου ο Δημήτρης Κονιδάρης και η Χρύσα Φάντη.

Το επαναλαμβανόμενο κόσμημα στις σελίδες του «Πόρφυρα» είναι, όπως πάντα, του Σπύρου Αλαμάνου (1947-2011), και το τεύχος εικονογραφείται στο εξώφυλλο με φωτογραφία του ποιητή Δημήτρη Ι. Σουρβίνου (1924-2008), σε σχεδιασμό του Αριστείδη Αυγερινού.

Σελίδες 158, τιμή 8 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails