© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Αλλά αυτός τραγούδαγε με κέφι πια: Your light is everywhere


ΣΤΡΟΦΗ

Πλησίαζε της Μεταμορφώσεως. Τι πλησίαζε δηλαδή, ήτο παραμονή. Τον Εσπερινό τον είχε χάσει, υπακούοντας στον πειρασμό μιας καλόβολης σιέστας. Δεν άκουσε το απολυτίκιο, ούτε πήρε χαμπάρι περί Θαβωρείου. Πού άλλες χρονιές!

Μπήκε στο αμάξι, έβαλε μπρος ψαχουλεύοντας για τη σωστή κασέτα -ναι κασέτα. Δέκα χιλιόμετρα έγραφε η ταμπέλα μέχρι το Στιζάχι. Το φράγμα, η λίμνη δηλ., αριστερά. Ανηφόριζε.

Το κασετόφωνο έπαιζε κάτι τζαζιές παράξενες. Your light is everywhere. Ανεβαίνοντας την κλειστή δεξιά στροφή (είχε και το νου του για καμιά αρκούδα) έμεινε: πορφύρωνε τα σύννεφα ένας ήλιος ξαφνικός, δύων, μεσήλικας. Μεταμόρφωνε τα χωράφια γύρω, τα δέντρα, τα άγρια πουρνάρια σε ένα πορτοκαλί προσκυνητέο. Έκαμε το σταυρό του και συνέχισε. Νύχτωνε. Αλλά αυτός τραγούδαγε με κέφι πια: Your light is everywhere.

Αντώνης Ν. Παπαβασιλείου
Βράδυ 5.8.2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails