© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Τον Καθηγητή Χειρουργικής Μεταμοσχεύσεων Ανδρέα Τζάκη θα υποδεχθεί η Ακαδημία Αθηνών ως Τακτικό Μέλος

Τον καθηγητή Χειρουργικής Μεταμοσχεύσεων Ανδρέα Τζάκη θα υποδεχθεί η Ακαδημία Αθηνών ως τακτικό μέλος. Η συνεδρία υποδοχής που θα διεξαχθεί τη προσεχή Τρίτη 17 Μαΐου 2022 και ώρα 19.00 θα μεταδοθεί ζωντανά.

Ο κ. Τζάκης που έχει επιδείξει σπουδαίο ερευνητικό, συγγραφικό και εκπαιδευτικό έργο θα γίνει δεκτός στην έδρα «Ιατρικές Επιστήμες “Χειρουργική-Μεταμοσχεύσεις”». Η τελετή θα πραγματοποιηθεί παρουσία του προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών κ. Αντωνίου Ρεγκάκου και του Γενικού Γραμματέως κ. Χρήστου Ζερεφού, καθώς και άλλων επίσημων προσκεκλημένων, ο Ακαδημαϊκός κ. Χαράλαμπος Ρούσσος θα παρουσιάσει τον κ. Ανδρέα Τζάκη, ο οποίος ακολούθως θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «Μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα, 2022».

Η τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά για το κοινό από τον ιστότοπο της Ακαδημίας Αθηνών μέσω του κατωτέρω συνδέσμου εδώ. 

Βιογραφικά στοιχεία

Ο κ. Τζάκης είναι απόφοιτος  την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στη Χειρουργική και τις Μεταμοσχεύσεις στα Νοσοκομεία Mt. Sinai και SUNY της Νέας Υόρκης, καθώς και στο Πανεπιστήμιο του Pittsburgh, PA. Από το 1985 έως το 2019 υπηρέτησε διαδοχικά σε όλες τις Πανεπιστημιακές βαθμίδες και εξελέγη καθηγητής και Διευθυντής Μεταμοσχεύσεων στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Πίτσμπουργκ, του Μαϊάμι, του Κλήβελαντ, της Πενσυλβανία, της Φλόριντα και του Οχάιο. Το 1999 έλαβε το Διδακτορικό του από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails