© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων 2022


Το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, συμμετέχοντας στον επίσημο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων, που για την φετινή χρονιά έχει ως θέμα του: «Η Δύναμη των Μουσείων», οργανώνει εκδήλωση, την Τετάρτη 18 Μαΐου στις 11.00' π.μ., στην οποία θα παρουσιαστεί η ψηφιακή έκθεση: "Επτανησιακός Πολιτισμός: Από το Χθες στο Σήμερα - past2future.gr".
● Στην παρουσίαση της έκθεσης, η οποία αποτελεί μια συνέργεια του Μουσείου Σολωμού και του πυρήνα του Δικτύου Μουσείων Ιονίων Νήσων (ΔιΜΙΝ), μαζί με έξι σύγχρονους καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στον ίδιο γεωγραφικό χώρο, χαιρετισμό θα απευθύνει:
η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου, κ. Ελένη Διον. Πυλαρινού, Μαθηματικός,
ενώ θα προλογίσει ο κ. Διονύσης Φλεμοτόμος, Λογοτέχνης, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Υπεύθυνος για τα πολιτιστικά του Μουσείου.
● Την έκθεση θα παρουσιάσουν:
η κ. Έλενα Βασιλάκη, Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε., Επιμελήτρια έκθεσης- Ερευνήτρια,
η κ. Κατερίνα Δεμέτη, Αρχαιολόγος, Διευθύντρια Μ.Σ.&Ε.Ζ.
και ο κ. Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας, MSc Μουσειολογίας, Συντηρητής Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης.
● Για την έκθεση θα μιλήσουν:
ο κ. Σταύρος Βλίζος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Συντονιστής του ΔιΜΙΝ και Διευθυντής των Μουσειακών Συλλογών του Ιονίου Πανεπιστημίου και
ο κ. Αντρέας Γιαννακουλόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και Δ/ντής Εργαστηρίου Διαδραστικών Τεχνών inArts.
● Στην εκδήλωση θα συνδεθούν διαδικτυακά καλλιτέχνες και συντελεστές της έκθεσης, ενώ θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά δια ζώσης, μέσα στο Μουσείο, το έργο της κ. Ελένης Γούναρη «Ψηφιακοί Διάλογοι».
Σας περιμένουμε όλους να μας επισκεφτείτε δια ζώσης ή να συνδεθείτε διαδικτυακά, μέσω live streaming, με την Ιόνια Περιφέρεια.

Χορηγός προβολής: Ionian tv - imerazante.gr (Είσοδος ελεύθερη)
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
H Πρόεδρος
Ελένη Διον. Πυλαρινού, Μαθηματικός
Ο Γενικός Γραμματέας
Ευστάθιος Γεωργ. Γρώππας
Συντ/χος Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails