© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022

Η 18η Μαΐου είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Φέτος, το θέμα είναι «Η Δύναμη των Μουσείων». Με την επιλογή του θέματος αυτού το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) επιθυμεί να αναδείξει τη δύναμη που έχουν τα μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης. 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022 την Τετάρτη 18 Μαΐου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στο Μουσείο Ζακύνθου και στο Κάστρο Ζακύνθου. Παράλληλα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου διοργανώνει τις εξής δράσεις:

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Εκπαιδευτική δράση με φυσική παρουσία

«Η Ζάκυνθος των προεπαναστατικών χρόνων»

Η δράση, διάρκειας 20 περίπου λεπτών, απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και βασίζεται σε επιλεγμένα έγγραφα και αντικείμενα της περιοδικής έκθεσης «Η Ζάκυνθος από τη Γαλλική στην Ελληνική Επανάσταση», μέσω των οποίων οι μαθητές θα ενημερωθούν από αρχαιολόγο της ΕΦΑ Ζακύνθου για την τοπική ιστορία των προεπαναστατικών χρόνων, καθώς και για τη σύνδεση της Ζακύνθου με την Επανάσταση του 1821. Η έκθεση παρουσιάζεται στο ισόγειο του Μουσείου Ζακύνθου (αίθουσα Η) και διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου.

Ώρα 9.00 έως 13.00

Απαιτείται δήλωση συμμετοχής των σχολικών τμημάτων στο τηλέφωνο: 2695042714

Θεματικές ξεναγήσεις με φυσική παρουσία

«Η Ζάκυνθος των προεπαναστατικών χρόνων»

Θεματικές ξεναγήσεις για ενήλικες από αρχαιολόγο της ΕΦΑ Ζακύνθου, διάρκειας 20 περίπου λεπτών, με θέμα τη Ζάκυνθο των προεπαναστατικών χρόνων, μέσα από την περιοδική έκθεση «Η Ζάκυνθος από τη Γαλλική στην Ελληνική Επανάσταση».

Ώρα 19.00 έως 21.00

Απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο: 2695042714


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails