© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Ημέρα Μουσείων 2022 στο Μουσείο Χέλμη Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Χέλμη γιορτάζει και φέτος, τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (ΔΗΜ) όπως κάθε έτος στις 18 Μαΐου.

Βασιζόμενοι στο γεγονός ότι τα μουσεία αποτελούν χώρους διαλόγου, δημοκρατικού κλίματος, συμμετοχικότητας και εξοικείωσης των επισκεπτών με την ανθρώπινη ιστορία, τον πολιτισμό και το φυσικό περιβάλλον, το ΜΦΙΧ ως αρωγός παιδείας τιμάει το έργο της αστικής, μη κερδοσκοποπικής εταιρίας "Natura di Zante" .

Ειδικότερα, φέτος εγκανιάζεται την 22/5/22 η έκθεση "Η Νatura, τα παιδιά και οι δράσεις για ένα περιβάλλον που τους αξίζει" όπου θα παρουσιαστούν φωτογραφικά αρχεία, ντοκουμέντα, δημοσιεύσεις και πλούσιο υλικό από εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις που έχει υλοποιήσει η ομάδα, από την πρώτη στιγμή ίδρυσης της μέχρι σήμερα. Επισημαίνεται δε, ότι σημαντικό έργο έχει υλοποιηθεί σε συνεργασία με τα σχολεία της Ζακύνθου και για αυτόν τον λόγο, έχουν επιλεγεί να παρουσιαστούν μεταξύ άλλων και ζωγραφικά έργα-κατασκευές των μαθητών.

Κατά αυτό τον τρόπο, η "Δύναμη" του Μουσείου Χέλμη γίνεται εν όψει του φετινού εορτασμού κοινωνική πολυφωνία στην οποία καλούμε κάθε ενήλικο ή ανήλικο επισκέπτη να αφουγκραστεί μέσα απο την έκθεση υιοθετώντας μία πιο ευοίωνη στάση ζωής: οικολογική επαγρύπνηση και κινητοποίηση, ευαισθητοποίηση την οποία τα μέλη της ομάδας εκδηλώνουν με κάθε τρόπο -από το 2020 μέχρι σήμερα, παρά τις αντιξοότητες , την οικονομική δυσχέρεια ή τις αδυναμίες της εποχής ή προκλήσεις ενός τέτοιου εγχειρήματος αφού προσπαθούν εθελοντικά ή με ελάχιστες χορηγίες να υπερασπιστούν το φυσικό περιβάλλον, να δράσουν ακτιβιστικά σε βιολογικές απειλές και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής του ατόμου.

Εγκαίνια έκθεσης: 22/5/2022 ώρα 18:30.
Διάρκεια : 22/5 - 22/6/2022 (ώρες λειτουργίας του Μουσείου Χέλμη).
Συνδιοργάνωση: Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Χέλμη & ΑΜΚΕ Νatura di Zante.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails