© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Σαλάτες και παγωτά στο Μόναχο




Σαν βρεθείς οδοιπόρος και, ως εκ τούτου, πεινασμένος στις απλωσιές του Μονάχου, μην πολυανησυχήσεις. Σάς το λέμε εκ πείρας. Πολύ κοντά στο κέντρο της πανέμορφης πόλης, στην Schellingstraße 13, υπάρχει (και μάλιστα για ταπεινά βαλάντια) το dean & david. Με το σύνθημα fresh to eat κάνει χρυσές δουλειές, ενώ η αναμονή στις παραγγελίες παίρνει πολλήν ώρα!!!


Εδώ το γρηγοροφαγείο του φοιτητικού κόσμου! Εδώ η παμμέγιστη χαρά του χορτοφάγου! Εδώ η δόξα του ορκισμένου εραστή των Σαλατών κι εκείνου που δεν συγκινείται από τη βαυαρική κουζίνα! Από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, σ' έναν χώρο μικρότατο, με  λίγα στενά, αλλά πολύ ψηλά τραπέζια εντός και πάγκους εκτός, στο πεζοδρόμιο, προσφέρονται μόνον σαλάτες όλων των ποικιλιών και των χωρών!


Εννοείται, τιμήθηκαν από εμάς, τους οδοιπόρους της 2ας Ιουλίου 2010, δεόντως και επανειλημμένως!!! Άραγε, σκέφτηκε ποτέ κανείς ένα παρόμοιο Σαλατάδικο στους δικούς μας τόπους;;;;;; Για περισσότερα και ειδικότερα στον ιστότοπο του μαγαζιού, εδώ



Όμως, το... "βασικό ένστικτό" μας για το παγωτό δεν μπορεί να κρυφτεί, ενώ πάντα μάς ακολουθεί... Ανακαλύπτουμε πολύ γρήγορα ένα γωνιακό μαγαζάκι, στην ουσία μια τρύπα και δίχως χώρο να καθίσεις, όπου για να γευτείς παγωτάκι, πρέπει να μπεις στην ουρά επί κάμποση ώρα ή και πολλή!


Είναι στο BallaBeni στην Theresienstraße 46, απέναντι από τα μεγάλα Μουσεία της πόλης κι ένα Πανεπιστήμιο. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, κυρίως φοιτητόκοσμος, τιμούν τις ιταλότροπες μπάλες παγωτού, που παρέχονται στο κατάστημα! 


Δεν φτάνουν οι γνώριμες γεύσεις, το παγωτατζίδικο δοκιμάζει και νέες, προτείνοντάς τις δωρεάν στο βουλιμικό και (τι να κάμει;;;) υπομονετικό κοινό. Οι ίδιοι οι μαγαζάτορες υποστηρίζουν -αυτοδιαφημιζόμενοι- ότι προσφέρουν το καλύτερο παγωτό στόν κόσμο!!! Όποιος επιθυμεί περισσότερα, ας κλικάρει στον ιστότοπο του καταστήματος, εδώ.

1 σχόλιο:

kiki είπε...

Από χτες έχω δει την ανάρτηση στο ρίντερ και μου τρέχουν τα σάλια. Τα παγωτατζίδικα στη Γερμανία, όντως είναι από τα καλύτερα, γιατί πολύ απλά τα έχουν Ιταλοί!!! :-)))
Να πω ότι δεν ζήλεψα; Ψέμα θα ΄ναι!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails