© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Τύποι στιγμών από το Συνέδριο για τον Ελύτη στην Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών

  Κέρκυρα, σήμερα το απόγευμα   


Σάς έχουμε ήδη ενημερώσει για το Συνέδριο, το οποίο διοργανώνει αυτές τις ημέρες (19, 20 και 21 Νοεμβρίου 2010) η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών, τιμώντας τον Οδυσσέα Ελύτη. Σημειωτέον ότι το 1974 είχε επισκεφτεί την Εταιρεία ο Ποιητής, όπως μαρτυρά η ιστορική φωτογραφία, που κοσμεί το έντυπο του Προγράμματος του Συνεδρίου (βλ. 1η φωτό).

Πληροφορούμαστε ότι πολλά σημαντικά και αξιοπρόσεκτα ακούγονται από τους ειδικούς επιστήμονες, που συμμετέχουν στις εργασίες του Συνεδρίου, εκεί στο Μουσείο Σολωμού της Κέρκυρας για τον Ποιητή της Διαύγειας. Η φίλη ανταποκρίτρια του ΙΣΚΙΟΥ μας Ρεγγίνα Αναΐς ήταν σήμερα παρούσα και μάς απέστειλε το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό, που ακολουθεί. Για πληροφόρηση περί του Προγράμματος και τους ομιλητές, δείτε το Πρόγραμμα, εδώ.










 Η μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου Αγγελική Σιδηροπούλου αναγιγνώσκει την εισήγηση της Σοφίας Μωραΐτη με θέμα: "Ο Ελύτης στα Γαλλικά γράμματα"






Ο Κώστας Σουέρεφ παρουσιάζει την εισήγηση: "Οι ενδογλωσσικές ελυτικές μεταφράσεις"






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails