© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Η θεατρική παράσταση "Το γλέντι" της Μαρίας-Λουίζας Παπαδοπούλου από το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου "Αληθώς"

  Πλάτωμα Φανερωμένης Μπανάτου, βράδυ 6ης Αυγούστου 2012  
















Με την συμμετοχή όχι ικανοποιητικού αριθμού θεατών, αλλά αρκούντως εκλεκτικών, πραγματοποιήθηκε στο πλάτωμα της Φανερωμένης Μπανάτου "Το γλέντι", μια αξιομνημόνευτη θεατρική παράσταση, που φιλοξένησε ως καλοκαιρινή πολιτιστική δραστηριότητα το ΑΛΗΘΩΣ, το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου της Ενορίας Μπανάτου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η παράσταση, σε σκηνοθεσία της ευαίσθητης σκηνοθέτιδας και καλής ηθοποιού Μαρίας-Λουίζας Παπαδοπούλουβασίστηκε σε δημοτικά τραγούδια (συγκεκριμένα τη "Λιογέννητη" και "Του Νεκρού Αδελφού"), δια των οποίων δόθηκε η ευκαιρία να ξετυλιχθούν ενώπιον των θεατών μύχιες καταστάσεις και "υπόθεσες ψυχικές", κατά την πολλά υπονοούσα ποιητική έκφραση Διονυσίου του Σολωμού. 

Οι ηθοποιοί, αλλάζοντας ή αποκαθηλώνοντας προσωπεία διάφορα, επιχείρησαν ξανά και ξανά την αποκάλυψη του κατεξοχήν Εαυτού των ηρώων, που υποδύονταν. Η υποκριτική προσπάθεια όλων έφθανε στο κατακόρυφο, εφαρμόζοντας -εννοείται- την πολυαπαιτητική δασκαλία της έγκριτης σκηνοθέτιδας, έως την (κατά το δυνατόν) αποκάθαρση του ενός και μοναδικού Προσώπου τους. Σε τούτο συνετέλεσαν τα μέγιστα, τόσο τα λιτά και υπαινικτικά σκηνικά, όσο και ο νυκτικός / παραμυθητικός φωτισμός, καθ' όλη την διάρκεια του έργου.

Όσοι παρευρεθήκαμε είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια θεατρική παράσταση, όχι ευκαιριακή ή "της αρπαχτής" (όπως -αλίμονο- συμβαίνει), αλλά κυρίως κι εν πρώτοις να μεταλάβουμε μυστικών (ή και μυστηριακών) δονήσεων της εσώτερης ψυχής μας, με κορυφαίο εργαλείο τον Έλληνα Λόγο! Πολλά Εύγε στην κ. Παπαδοπούλου και στους αφοσιωμένους συνεργάτες της!

π. Παναγιώτης Καποδίστριας

[Ανάλογη δημοσίευση δείτε στο Νυχθημερόν, εδώ.]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails