© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Τη θεατρική παράσταση "Το γλέντι" παρουσιάζει το Κέντρο Λόγου Μπανάτου "Αληθώς"
Το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου ΑΛΗΘΩΣ φιλοξενεί «ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ» της Εταιρείας Θεάτρου «Ανέμη», στο πλάτωμα του ναού της Φανερωμένης Μπανάτου, την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012, στις 9.15 το βράδυ.
   
Πρόκειται για μια θεατρική παράσταση, σε σκηνοθεσία Μαρίας-Λουΐζας Παπαδοπούλου, εμπνευσμένη από παραλογές και δημοτικά τραγούδια, συγκεκριμένα της «Λιογέννητης» και του «Νεκρού Αδελφού».  Ένα νυχτερινό γλέντι, όπου οι συνδαιτυμόνες αφηγούνται αρχικώς ανάλαφρα, ερωτικά λιανοτράγουδα, προχωρούν σε μακροσκελή, αφηγηματικά τραγούδια, καταλήγοντας σ’ ένα χορό κάθαρσης, που επιχειρεί  τη  συμφιλίωση με την προσωρινότητα της ζωής.

Στην παράσταση τα σύγχρονα στοιχεία δένουν με τα παραδοσιακά. Χρησιμοποιούνται μάσκες, στοιχεία παντομίμας, η μουσική παίζεται ζωντανά (κρουστά, ηλεκτρική κιθάρα, πιάνο, συνθεσάιζερ φλογέρα), αναμιγνύοντας σύγχρονα με παραδοσιακά στοιχεία. Η όλη παρουσίαση διακρίνεται για έντονη κινησιολογία και πολλές εικόνες, οι οποίες σχηματίζονται με απλά μέσα.  

Τιμή εισιτηρίου: Για παιδιά 4 ευρώ, για ενήλικες 6 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails