© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

"Καθημερινός" Καβάφης, ο και νυν και αεί!


Ωραία η προσφορά της κυριακάτικης Καθημερινής προς τους αναγνώστες της. Μια συλλογή 14 τόμων, για τη ζωή και το έργο 12 κορυφαίων Ελλήνων Ποιητών: Κ. Π. Καβάφης, Κωστής Παλαμάς, Αγγελος Σικελιανός, Γιώργος Σεφέρης (2 τόμοι), Διονύσιος Σολωμός, Μανόλης Αναγνωστάκης, Ανδρέας Εμπειρίκος, Κώστας Βάρναλης, Κική Δημουλά, Νίκος Εγγονόπουλος, Γιάννης Ρίτσος (2 τόμοι) και Κώστας Καρυωτάκης. Όπως έχουν ήδη εξαγγείλει οι υπεύθυνοι της σειράς, ο κάθε τόμος θα συνοδεύεται από CD με ικανά ηχητικά αποσπάσματα, όπου είτε ο ίδιος ο ποιητής, είτε κάποιος σημαντικός μελετητής του απαγγέλλει αποσπάσματα από το έργο του.

Σήμερα κρατάμε στα χέρια μας τον καβαφικό τόμο, με τον γενικό υπότιτλο (κάτω από το όνομα του Ποιητή) "Από την φαντασίαν έως εις το χαρτί", με ανθολόγηση και εισαγωγή από τον Παντελή Μπουκάλα, ενώ στο σχετικό cd ακούγεται η αλησμόνητη Έλλη Λαμπέτη να ανα-γιγνώσκει ορισμένα από τα σπουδαιότερα ποιήματα του Αλεξανδρινού Ποιητή μας! 

Προσωπικά θεωρώ ότι, παρά τα προβλήματα που επισωρεύει η Κρίση, αξίζει να κοσμήσει αυτή η σειρά κάθε βιβλιοθήκη και να προσληφθεί από τον κάθε ταλαίπωρο νεοΈλληνα! Ούτως ή άλλως η Ποίηση δίνει απαντήσεις στα πολλά και τα διάφορα που μας ταλανίζουν!
π. Π. Κ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails