© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Η Φωτεινή Καρλάφτη-Μουρατίδη και ο Σπυρίδων Μουρατίδης στην Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014, και ώρα 20.00, σε σειρά των εκδηλώσεων της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών, για τα 150 χρόνια από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα, θα μιλήσουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Σολωμού (Μουράγια, Κέρκυρα), η κ. Φωτεινή Καρλάφτη-Μουρατίδη και ο κ. Σπυρίδων Μουρατίδης, με θέμα: «Το Δημοτολόγιο της Ένωσης. Πληθυσμός και οικονομία της πόλεως και των προαστίων της Κέρκυρας μετά την Ένωση».

Η κ. Φωτεινή Καρλάφτη-Μουρατίδη, δρ. Ιστορίας Πανεπιστημίου Σορβόννης, έχει πραγματοποιήσει μακροχρόνια έρευνα στα βενετικά αρχεία, στα πλαίσια εκπόνησης μελετών για οικονομικά, κοινωνικά και θεσμικά θέματα. Είναι συγγραφέας μονογραφίας στα γαλλικά και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά ιστορικά περιοδικά. Έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις και έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια. Η ερευνητική της δραστηριότητα καλύπτει περιόδους και τομείς της Μεσαιωνικής και Νεότερης Ιστορίας.

Ο κ. Σπύρος Μουρατίδης είναι Αντιστράτηγος Πυροσβεστικού Σώματος εν αποστρατεία, πτυχιούχος Νομικής, καθώς και δρ. Ιστορίας Ιονίου Πανεπιστημίου. Έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις σχετικές με τους πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής, ενώ το πεδίο έρευνάς του βρίσκεται στο χώρο της Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails